top of page

Sat, 24 Aug

|

Ääniä Kellarissa-työryhmä

Ääniä Kellarissa - Minimalistinen Lauluntekijäfestivaali

Tapahtuma esittelee viisi mielenkiintoista laulaja-lauluntekijää eri musiikkigenreistä. Ennen keikkoja pidetään lyhyet haastattelutuokiot lauluntekemiseen liittyen. 24.8. tapahtuma alkaa klo 16.00, liput 15€ ovelta ja ennakkoon: aaniakellarissa@gmail.com

Takaisin etusivulle
Paluu
Ääniä Kellarissa - Minimalistinen Lauluntekijäfestivaali
Ääniä Kellarissa - Minimalistinen Lauluntekijäfestivaali

Tapahtuman järjestää

24 Aug 2024, 16:00 – 21:00

Ääniä Kellarissa-työryhmä, Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Lisätietoa

Ääniä Kellarissa - Minimalistinen Lauluntekijäfestivaali esittelee viisi mielenkiintoista laulaja-lauluntekijää eri musiikkigenreistä. Ennen keikkoja pidetään lyhyet haastattelutuokiot lauluntekemiseen liittyen. Tapahtuma alkaa klo 16.00 ja päättyy klo 21.00. Liput maksavat 15 euroa, ja niitä voi varata etukäteen lähettämällä nimen ja kappalemäärän sähköpostiosoitteeseen aaniakellarissa@gmail.com.

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

Klo 16.00 Tapahtuman suojelijan Joose Keskitalon avajaissanat

Klo 16.15 Ville Linna (soolo)

Klo 17.00 Essi Leppänen (soolo)

Väliaika

Klo 18.15 Matti Sakari (soolo)

Klo 19.00 Sonja Selene trio

Väliaika

Klo 20.00 Proto-Torvinen (soolo)

Tapahtumaa on tukenut Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto.

Ville Linna on helsinkiläinen pitkän linjan muusikko ja lauluntekijä, joka on julkaissut omaa musiikkiaan viimeisimmäksi Metsäheikki-yhtyeen kanssa. Albumi Metsäpoikia julkaistiin vuonna 2022 ja seuraava levy on jo äänitysvaiheessa. Aiemmin Linna on julkaissut useita kriitikoiden ylistämiä country-tyylisiä albumeita Spigu-taitelijanimellä sekä soittanut lukuisten yhtyeiden ja artistien levyillä (mm. Joose Keskitalo, Kari Tapiiri ja Hullu Ruusu). Metsäheikin ja Linnan nykyinen tyyli on saanut vaikutteita primitiivisestä soitinmusiikista ja hän myös itse rakentaa soittimia, joita käyttää esiintyessään.

Essi Leppänen on Helsingissä kotiaan pitävä kirjailija ja muusikko. Hän on julkaissut Essi Leppänen Systeemi -kokoonpanolla laulelmallisen Taivaan laitaa -albumin vuonna 2021 ja seuraava levy Zverynasin talo ilmestyy syksyllä 2024. Ester Nuori Leppä -taiteilijanimellä hän on julkaissut kaksi albumia, jotka ovat tyyliltään säestettyä äänirunoutta ja modernia räppiä. Kulttuurikellarissa Leppänen soittaa pianoa ja laulaa muun muassa ensi syksynä julkaistavan albumin kappaleita.

Matti Sakari on joensuulais-helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka on julkaissut kaksi sooloalbumia: Valoraitoja (2019) ja Kiskot (2016). Tyylillisesti Matti Sakarin musiikkia voisi kuvata folkpopiksi. Tällä hetkellä hän työstää kolmatta albumiaan, jolla on tarkoitus ”palata juurille ja tehdä rauhallista musaa maanläheisesti aiempaa pienimuotoisemmalla tuotannolla”. Matti Sakari on tuttu myös bluegrass-yhtye Rautakourasta, jonka kappale Ilmalaivalla saavutti takavuosina menestystä UMK-kilpailussa.

Sonja Selenen musiikissa yhdistyvät iskelmä, rock ja maailmanmusiikki ainutlaatuisella tavalla. Esikoissingle Pimeä pää esitettiin MTV3:n levyraadissa keväällä 2024 saaden loistavan vastaanoton ja Helmi Levyt julkaisee savonlinnalaislähtöisen artistin debyyttialbumin keväällä 2025. Selenen teksteissä nousee esille kipuilut ihmissuhteissa, itseksi tulemisen haasteet, sekä käsitellään yhteiskunnassamme vallitsevaa puutteellista tasa-arvoa. Vaikeita teemoja värittävät ilo ja toivo. Musiikissa kuuluu omakohtaiset tarinat sekä juuret. Kulttuurikellarissa Sonja Selene esiintyy triona Lauri Kallion (kitara) ja Pauliina Koivusaaren (viulu) kanssa.

Proto-Torvinen on joensuulainen neljättä albumiaan työstävä 1-4 hengen yhtye, friikkishow, jota ohjaa huolestunut aikuinen Timo Torvinen. Karismaattiseksi esiintyjäksi väitetty vaihtoehtorokkari yhdistelee tekemisissään postpunkia, klassista rokkia ja menneiden vuosikymmenien popestetiikkaa. Torvinen pitää synteettisistä äänistä, melusta ja soivista sähkövimpaimista. Edellisen albuminsa Toisen isin aikaan hän kokosi ympärilleen oikeista ihmisistä koostuvan yhtyeen, mutta usein hän esiintyy myös yksin sähkökitaransa, kaikulaitteensa ja Roland-samplerinsa kanssa. Torvisen hurmoksellisissa esiintymisissä yhdistyvät riipivällä tavalla herkkyys ja tragikomiikka. Keikkojen aikana sekä itkeminen että nauraminen on sallittua.

Tapahtuman järjestää Ääniä Kellarissa-työryhmä

Jaa tapahtuma

bottom of page