top of page

Sat, 12 Aug

|

Doktu Rhute Muuzic & Highway

Doktu Rhute Muuzic & Highway

Doktu Rhute Muuzic, legendaarinen chicagolainen laulaja-kitaristi Highway-yhtyeen kanssa Kulttuurikellarilla. Tervetuloa bluesin pyörteisiin! Liput 20€ puoli tuntia ennen ovelta!

Takaisin etusivulle
Paluu
Doktu Rhute Muuzic & Highway
Doktu Rhute Muuzic & Highway

Tapahtuman järjestää

12 Aug 2023, 19:00 – 21:00

Doktu Rhute Muuzic & Highway, Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Lisätietoa

Doktu Rhute Muuzic, legendaarinen chicagolainen laulaja-kitaristi on aloittanut uransa 60-luvulla Chicagossa nimellä Roy Hytower soittamalla Otis Rushin yhtyeessä kolme vuotta. Sitä seurasi pesti Johnny Drummerin bändissä. Seuraavana oli vuorossa oma bändi ja levytykset eri merkeille mm. Blue Rock-Mercury, Anthem, Alvin, Brainstorm ja Expo. Vuonna 1988 julkaistiin Diamond Gem -merkillä vinyylilevy ”Root Doctor”, jota jakeli Ichiban Records, ja vuonna 1992 julkaistiin ”Cyber Sex” -levy. Omalla Root Doctor -merkillä on julkaistu kuusi cd:tä bändin kanssa sekä vuonna 2019 yksin tehty soololevy ”Purpose And Meaning”, joka on hänen viimeisin julkaisunsa. Levyt sisältävät hänen omaa materiaaliaan. Vuoden 2019 Highway-yhtyeen kanssa tehdyn Suomen kiertueen yhteydessä äänitettiin ”Live in Helsinki”, joka julkaistiin Backbeat-merkillä vuonna 2022 ja jonka jakelun hoitaa Texicalli Records.

Doktu Rhute Muuzic on musiikillisesti monipuolinen esiintyjä ja tuottelias lauluntekijä, jonka ohjelmistoon kuuluu blues- ja soul-materiaalia. Hän on tehnyt useita levyjä ja esiintynyt musikaaleissa Muddy Watersin, Jimmy Reedin ja Otis Reddingin rooleissa. Tämän lisäksi hän tehnyt pikkurooleja monissa elokuvissa. Hän on esiintynyt Willie Dixonin Chicago Blues All Stars- ja Billy Branch & Sons of the Blues -yhtyeiden kanssa ja levyttänyt Jimmy Reedin kanssa. Suomessa hän on esiintynyt neljä kertaa 80–90-luvuilla oman The Motif -bändinsä kanssa – muun muassa Rauma Blues -festivaalilla 80-luvun loppupuolella – sekä vuosina 2017 ja 2019 helsinkiläisen Highway-yhtyeen kanssa.

Highway-yhtye koostuu alan muusikkokonkareista, jotka ovat olleet monessa mukana, mm. yhtyeissä Pepe Ahlqvist, Helge Tallqvist, T.Leino, Jukka Tolonen, Paul Jackson, Jukka Gustavsson, Strandberg Project, Funky President, Raimo Raivo & Pakkopaita, Kingston Mines Blues Gang, Tortilla Flat, Bloodshot Eyes, Helander Co, Good Rockin´ & The Short Timers, Good Rockin’ Kempas & Square Deal.

Jonne Kulluvaaraa, kitara

Jan-Olof ”Puppe” Strandberg, basso

Köpi Toivanen, rummut

Good Rockin’ Kempas, huuliharppu ja laulu

Liput 20€ puoli tuntia ennen keikkaa ovelta!

Tapahtuman järjestää Doktu Rhute Muuzic & Highway, Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Jaa tapahtuma

bottom of page