top of page

Wed, 12 Jun

|

Kulttuurihanat

Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

Faarao Pirttikangas yhtyeineen ensimmäistä kertaa Savonlinnaan!

Registration is Closed
See other events
Faarao Pirttikangas & Nubialaiset
Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

Tapahtuman järjestää

12 Jun 2019, 19:00 – 20:30

Kulttuurihanat

Lisätietoa

Useiden eri kokoonpanojen kanssa operoiva Pirttikangas tuo Kulttuurikellarille soittajien lukumäärällä laskettuna suurimman yhtyeensä Nubialaiset, minkä kanssa hän julkaisi talvella kriitikoiden ylistämän neljännen pitkäsoiton Syvä Sawo.

Faarao Pirttikankaan ja Nubialaisten musiikki on ainutlaatuisen rikas sekoitus maailman eri musiikkityylejä ja kotoperäisiä aineksia. Kappaleissa voi kuulla vaikutteita afro-beatista, bluegrassista, countrysta, rockista ja tuaregien saharabluesista, aina supisuomalaiseen kuplettiperinteeseen ja kansanmusiikkiin asti. Kaiken alla sykkii kuitenkin vahva blues-sydän.

Pirttikankaan lyriikat ovat savolaista tarinankerrontaa ja jutuniskentää hervottomimmillaan. Teksteissä sekoittuvat totuus ja valhe, rujous ja kauneus, myytit ja arkitodellisuus mitä riemukkaimmalla tavalla. Musiikilliseen muotoon on muutettu yksi jos toinenkin vanha savolainen legenda.

Savonlinnassa lavalle nousee laulaja-kitaristi Pirttikankaan lisäksi Inari Ruonamaa (saksofonit, klarinetti), Lassi Piironen (pasuuna, perkussiot), Konsta Eskelinen (viulu) ja Pentti Dassum (basso), minkä lisäksi paikallisväriä iltaan tuo teatterimies Niko Taskinen (rummut).

Liput ennakkoon lunastettuna 10 euroa, keikkapäivänä 12 e

Liput myy Kellarin ravintola, varaukset os. kulttuurihanat@gmail.com

Jaa tapahtuma

bottom of page