top of page

Mon, 06 Jan

|

Olavin Jazz ry

Keikkailta: Emmi U. Quintet

Olavin Jazzin keikkailta osana Suruton festivaalia!

Takaisin etusivulle
Palaa
Keikkailta: Emmi U. Quintet
Keikkailta: Emmi U. Quintet

Tapahtuman järjestää

06 Jan 2020, 19:00 – 21:30

Olavin Jazz ry

Lisätietoa

Olavin Jazzin kevätkauden 2020 avaus, Emmi U. Quintet - levynjulkaisukiertueen konsertti

Emmi Karoliina Uimonen - piano, sävellykset, sovitukset Silva Kallionpää - viulu Jesse Vilhomaa - alttosaksofoni Tuomas Talvi - basso Erik Fräki - rummut

Modernin jazzin ja klassisen impressionismin rajalla liitävä Emmi U. Quintet säväyttää pohjoista jazzskeneä lyyrisillä väreillä ja epäortodoksisilla rakenteilla.

Kun pianisti Emmi Karoliina Uimonen sai ajatuksen yhdistää viulun ja saksofonin soundin jazzkvintetissä, hän kokosi yhteen suomalaisen jazzin nousevia kykyjä ja perusti Emmi U. Quintetin. Bändin yhteissoinnista inspiroituneena Uimonen sävelsi ja sovitti projektia varten My Bird -albumin materiaalin muutamassa kuukaudessa.

“Käsittelin paljon vapautumisen ja kehtaamisen aihepiiriä säveltäessäni levyä. Päätin tehdä aivan mitä haluan, välittämättä muiden odotuksista. Mystisellä tavalla tämä projekti sai minut tuntemaan, kuin minulla olisi siivet.” Uimonen avaa My Bird -albumin nimen syntyä.

Ympäröivä, melankolisen kaunis pohjoinen luonto on hengittänyt rauhaa ja yhtenäisyyttä kappaleisiin, joissa ei ole kaihdettu lukuisia vaikutteita eri perinteistä ja genreistä. “Levyn nimikkokappale My Bird on kuin Chopinin ja Nirvanan huuruinen jamisessio Goalla. Albumin avauskappale Loving Eyes on puolestaan herkkä rakkausballadi, joka kumartaa Bachille teemalla leikittelyllään. Viimeinen kappale Sumu hälvenee on haikean lämmin bossa nova, joka on tribuutti ihailemilleni João Gilbertolle ja Tom Jobimille.” Uimonen kuvailee.

Kappaleet lainaavat progressiivista muotorakennetta enemmän klassisen musiikin puolelta kuin perinteisen jazzkappaleen kaavasta, vuorotellen sulavasti tarkoin orkestroitujen osien ja improvisaation välillä. Esimerkiksi nelosraidassa Friendly Shadowsissa on useita eri orkestroituja osia, joiden lomasta soolo-osuudet uivat esiin ilman että niiden harmonista materiaalia on etukäteen esitelty, toisin kuin perinteisessä jazzkappaleessa tehtäisiin. Klassisen musiikin vaikutus kuuluu myös muusikoiden laajassa dynaamisessa skaalassa ja värien käytön runsaudessa.

Albumin teema, voima kulkea kohti unelmia, saa Uimosen iskemään silmää: “Voiman assosioituminen ukkosmyrskyihin ja rakettien jylinään on mielikuva, joka kaipaa tuuletusta. Näennäisen hidas, näennäisen näkymätön, mutta määrätietoinen oman intuition seuraaminen saattaa olla lopulta sitä paljon voimallisempaa. Aivan kuin vesi poraa keinuttamillaan kivillä valtavia tunneleita kallioihin, jotka ovat seisseet paikallaan jo miljoonia vuosia.”

​ Liput: 22 € ovelta tuntia ennen, 20 € ennakkoon Lakeland Travel & nettilippu.fi

Yhteistyössä Nova Records Oy

Jaa tapahtuma

bottom of page