top of page

Sat, 25 May

|

Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Kellari-Klubi: Cliff Barnes

Porilainen indierockbändi Cliff Barnes palaa takaisin 20 vuoden tauolta, ja lähtee amerikan kiertueelle syyskuussa - sitä ennen kuitenkin bändi nähdään Savonlinnassa! Liput 10/15€ puoli tuntia ennen keikkaa ovelta.

Takaisin etusivulle
Paluu
Kellari-Klubi: Cliff Barnes
Kellari-Klubi: Cliff Barnes

Tapahtuman järjestää

25 May 2024, 19:00 – 21:00

Savonlinnan Kulttuurikellari ry, Cliff Barnes

Lisätietoa

"Ulvilasta Poriin ajautunut Cliff Barnes on pitänyt 20 vuoden taukoa, mutta koronavuodet saivat bändin liiderin JP Jakosen äänittämään uutta albumia omin nokkinensa sekä soittamaan kaikki instrumentit lukuun ottamatta stilikaa, trumpettia ja muita erikoisuuksia. Levyllä on useita etäosuuksia muusikoilta ympäri maailman. Luonteri Surfin Kalle Grotenfelt edustaa Itä-Suomea uljailla Farfisa-uruillaan.

Free Flyin’ -soundimaailmaa hallitsee julmetun karhean garage-kitaran sahaus, mutta riffeissä ja melodioissa on yksitotista drone-särinää jäntevämpi riffipohja. Laulut ovat rauhallista, selkeää luentaa hellittämättömän runnomisen yllä.

Kaikkiaan Cliff Barnesilla vallitsee repaleisen mutta ryhdikkään selviytymisen soundi ja sähköisen äänimaailman kattava mantra. Mitään turhaa tai trendikästä ei pelkistettyyn perussoundiin haluta ahtaa, mutta samalla maailmalta kerätyt soitto-osuudet vaihtelevat synteettisistä äänivalleista pienempiin sävytyksiin ja sooloihin.

Jakosen määrätietoisuus puristaa musiikista sakeaa ydinmehua, nautittavan makeaa auraalista tenhoa sekä aukotonta kokonaisnäkemystä. Kauhuelokuvien määritelmien mukaisesti alitajunnan sudet ulvovat psyyken kellarissa ja ylhäällä tapulissa räpistelevät lepakot. Almost Had It on ripeydessään oiva ja houkuttava sisäänheittokipale albumin kakkosraitana."

- Asko Alanen, Soundi

Cliff Barnes aloitti vuonna 1998 ja keikkaili vuoteen 2003 saakka. Bändi julkaisi omalla Southfork Records -levymerkillään kolme demoa ja yhden vinyyli-EP:n. Tammikuussa 2023 julkaistiin Free Flyin-LP:n ohella kasettikokoelma bändin varhaistuotannosta.

Liput 10/15€ puoli tuntia ennen ovelta.

Taikkarin opiskelijoille liput 5€!

Tapahtuman järjestää Savonlinnan Kulttuurikellari Ry.

http://www.cliffbarnesband.com/

Jaa tapahtuma

bottom of page