top of page

Wed, 02 Sept

|

Savonlinnan UNICEF-vapaaehtoiset

Konsertissa Eija Ahvo ja Tuija Rantalainen

UNICEFin hyväntekeväisyysillassa esiintyy laulaja, näyttelijä Eija Ahvo ja pianisti Tuija Rantalainen

Takaisin etusivulle
Palaa
Konsertissa Eija Ahvo ja Tuija Rantalainen
Konsertissa Eija Ahvo ja Tuija Rantalainen

Tapahtuman järjestää

02 Sept 2020, 19:00 – 21:30

Savonlinnan UNICEF-vapaaehtoiset

Lisätietoa

Iiro Rantalan konsertti jouduttiin perumaan vallitsevien koronarajoitteiden vuoksi. UNICEFin illassa 2.9. Kulttuurikellarilla esiintyy Suomen UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs, näyttelijä ja laulaja Eija Ahvo ja pianisti Tuija Rantalainen.

Konsertti koostuu pääasiassa suomalaisten säveltäjien (mm.Toni Edelmann, Jukka Linkola, Tuija Rantalainen) lauluista. Joukkkoon mahtuu myös ranskalaisia chansoneita ja yleisökin pääsee osallistumaan lauluun. Eija Ahvo on ollut Unicef lähettiläänä Suomessa jo 34 vuotta ja hän kertoo konsertin lomassa kokemuksiaan lähettilästyöstä sekä Suomen Unicefin tämän hetkisistä kohteista.

Lapset ovat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa myös koronan jyllätessä maailmalla: kouluja suljetaan eikä käsien pesukaan ole aina niin helppoa kuin meillä. Lapset eivät ehkä kuole koronaan, mutta kriisin seurauksena yli 6000 alle viisivuotiasta lasta voi menehtyä joka päivä. Yhdessä voimme auttaa, siksi Unicefin apu on tärkeä.

Eija Ahvo (s. 1951) on näyttelijä, laulaja ja ohjaaja. Ahvo on tehnyt pitkän uran näyttelijänä ja laulajana Suomen teatterikentällä. Myös kouluttajan, ohjaajan ja mentorin työt kuuluvat hänen arkeensa edelleen. Ahvo palkittiin Pro Finlandia mitalilla työstään 2018. UNICEFin hyväntahdon lähettiläänä Eija Ahvo on ollut vuodesta 1986 lähtien. Nelson Mandelan ajatus ”Hyvät ihmiset eivät synny hyviksi vaan siihen tarvitaan kasvatusta ja koulutusta” kuvastaa hyvin myös Ahvon ajatusmaailmaa.

Tuija Rantalainen on taiturimainen pianisti ja sielukas laulaja. Hän tekee musiikkia aikuisille, lapsille ja teatteriin. Tuijan viimeisin lastenlevy oli EMMA-ehdokkaana ja 2019 kantaesitettiin Tuijan säveltämä ja Juha Hurmeen kirjoittama Rehu-Virtanen -musiikkinäytelmä. Tammikuussa 2020 ilmestyi Tuijan viimeisin sooloalbumi, Ruokolahden leijona. Tämän kotipaikkakunnalle omistetun levyn laulut ovat soineet kivasti radiossa. Parhaiten Tuija tunnetaan lauluistaan “Jouluaaton aamu kolmosratikassa” ja “Korkokenkä”. Eija Ahvon kanssa Tuija on keikkaillut ja tehnyt teatteriesityksiä vuodesta 2008.

"Lapsen oikeus on syntyä ja kasvaa turvallisissa olosuhteissa. Hänen terveytensä ja koulunkäyntinsä on taattava ja häntä on suojeltava hyväksikäytöltä, väkivallalta ja syrjinnältä. Suomen Unicef työskentelee näiden oikeuksien toteuttamiseksi."

Liput 25 e, ennakkovaraukset ja lisätiedot eevapaukkunen@gmail.com tai +358 445671980. Lipunmyynti myöhemmin ilmoitettavina aikoina Savonlinnan pääkirjastossa käteisellä tai Mobile Payllä.

Jaa tapahtuma

bottom of page