top of page

Fri, 22 Oct

|

Maija Anttila

Maija Anttila: SoLow

Tässä tapahtumassa julkaistava SoLow-sovellus on Maija Anttilan ohjelmoima improvisaatiotyökalu, joka tuottaa vastausmelodioita ja säestävää harmoniaa akustisella soittimella soitettuun musiikkiin.

Takaisin etusivulle
Palaa
Maija Anttila: SoLow
Maija Anttila: SoLow

Tapahtuman järjestää

22 Oct 2021, 20:00 – 21:00

Maija Anttila

Lisätietoa

Maija Anttila on klassisen musiikin koulutuksen saanut bassoklarinetisti, joka on esiintyvän taiteilijan työssään keskittynyt erityisesti aikamme musiikin esittämiseen, kantaesityksiin ja yhteistyöhön uuden musiikin säveltäjien kanssa. Maija työskentelee aktiivisesti myös vapaan improvisaation, luovan ohjelmoinnin ja multimediataiteen parissa. Valmistuttuaan musiikin maisteriksi Amsterdamin konservatorion live-elektroniikan koulutusohjelmasta kesällä 2020, Maija muutti takaisin juurilleen itäiseen Suomeen. 

Maijan soolokonsertit rakentuvat tilan ja tilanteen mukaan bassoklarinetille ja live-elektroniikalle sävelletystä musiikista, improvisoidusta musiikista sekä audioreaktiivisesta grafiikasta. Lopputulos haastaa sekä esiintyjän että kuulijat pohtimaan sävellyksen ja improvisaation väistä harmaata aluetta. 

Tässä tapahtumassa julkaistava SoLow-sovellus on Maijan ohjelmoima improvisaatiotyökalu, joka tuottaa vastausmelodioita ja säestävää harmoniaa akustisella soittimella soitettuun musiikkiin. Projekti alkoi Maijan maisterityönä Amsterdamin konservatoriossa ja sen jatkokehittelyä ja julkaisua ovat tukeneet hollantilainen Amarte Fonds sekä Etelä-Savon taidetoimikunta. Kulttuurikellarilla järjestettävässä julkaisukonsertissa Maija soittaa setillisen improvisoitua musiikkia SoLow-sovelluksen kanssa. Ohjelmassa on myös videotervehdyksiä SoLowkoekäyttäjiltä ympäri maailmaa. 

Vapaa pääsy. Tapahtuma järjestetään Etelä-Savon taidetoimikunnan tuella. Konsertttiin otetaan yleisöä voimassa olevien yleisörajoitusten mukaisesti, minkä lisäksi konsertti striimataan.

Kuva: Diogo Carriço

https://www.maijaanttila.fi/ 

Jaa tapahtuma

bottom of page