top of page

Wed, 09 Nov

|

Olavin Jazz ry

Olavin Jazz - Joona Toivanen Trio

Joona Toivanen (piano), Tapani Toivanen (basso), Olavi Louhivuori (rummut).

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz - Joona Toivanen Trio
Olavin Jazz - Joona Toivanen Trio

Tapahtuman järjestää

09 Nov 2022, 19:00

Olavin Jazz ry

Lisätietoa

Joona Toivanen Triolla on taidokas ote improvisaatioon ja kyky yhdistää omia sävellyksiään luovaan muusikkouteen. Pianisti Joona Toivanen, basisti Tapani Toivanen ja rumpali Olavi Louhivuori maustavat melankolisella pohjoismaisella saundilla, mutta myös iloisella, raikkaalla otteella. Trion musiikkia voisi kuvailla lyyriseksi ja elegantiksi, mutta samalla myös vahvasti erilaiseksi ja uskaliaaksi materiaaliksi, jossa voi kuulla vaikutteita suomalaisesta luonnosta sekä rikkaasta kansantarustosta.

Vuonna 1997 perustettua Joona Toivanen Trioa voi varmaankin jo kutsua suomijazzin konkareiksi. Jyväskylästä lähtöisin olevat muusikot ovat tätä nykyä hajaantuneet ympäri Pohjoismaita ja ovat tahoillaan aktiivisia eri projekteissa. Trion 2000-luvun alun tuotantoa on kuvailtu usein pohjoismaisen lyyriseksi ja melodiseksi jazziksi, mutta Teosto-palkinnon voittaneen XX-levyn myötä musiikin suunta on mennyt kohti modernia minimalismia.

Keväällä 2022 trio julkaisi odotetun uutuuslevynsä Both Only, siirtyen samalla kotimaisen We Jazz -levymerkin siipien alle. Yhtye ei ole koskaan kuulostanut niin yhtenäiseltä kuin Both Only -albumilla, ja ympäri maailmaa kiertänyt kombo esittelee eheimmän teoksensa, jonka melankoliset kappaleet jättävät myös tilaa vapaalle improvisaatiolle. Pitkiä kaaria maalailevat modernit sävellykset esittelevät uusia sävyjä yhtyeelle ominaiseen minimalistiseen akustiseen ilmaisuun.

https://www.joonatoivanen.com/

Liput 20/18 € https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2022-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Tapahtuman järjestää Olavin Jazz ry. Yhteistyössä: Nova Records Oy & Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Kuva: Miikka Pirinen

Jaa tapahtuma

bottom of page