top of page

Thu, 22 Sept

|

Olavin Jazz ry

Olavin Jazz - Jussi Fredriksson Trio

Jussi Fredriksson, piano / Jori Huhtala, basso / Mika Kallio, rummut. Tummanpuhuvan Archipelago Sea Tales -albumin kesällä 2021 julkaissut Jussi Fredriksson Trio tuo kotimaan konserttilavoille saaristomaisemista kumpuavaa sävelkuvastoa. Kolmikko esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella 9.–24.9.2022.

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz - Jussi Fredriksson Trio
Olavin Jazz - Jussi Fredriksson Trio

Tapahtuman järjestää

22 Sept 2022, 19:00

Olavin Jazz ry

Lisätietoa

Kansainvälisesti hehkutetun Jussi Fredriksson Trion uusin albumi Archipelago Sea Tales (2021) kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta. Pianisti Jussi Fredriksson kirjoitti koronapandemian aikana triolleen uuden ohjelmiston, johon säveltäjä ammensi inspiraatiota koskettavista teemoista aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin. Levyn kappaleet ovat syntyneet Aspössa, Nauvossa, Bränskärissä, Gullkronassa ja muissa ulkosaariston saarissa. Sävellyskokonaisuus kertoo paitsi Itämeren synkästä nykytilasta, myös sen kauneudesta ja selviytymisestä.

Fredrikssonin karunkaihoisaa musiikkia tulkitsevat maestron rinnalla luottokumppanit, basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Kiertueella trio esiintyy Jazzliiton jäsenyhteisöjen konserttilavoilla Seinäjoella, Joensuussa, Petäjävedellä, Oulussa, Jyväskylässä, Espoossa, Turussa, Savonlinnassa ja Salossa.

Liput: 20 / 18 € ennakkoon https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2022-2-2-2-2-2 ja ovelta klo 18.30.

"Mielenmaisemani ohjautuu vahvasti Turun saariston tunnelmiin ja sävyihin, ja pandemian aikana sävelletty Archipelago Sea Tales syntyikin Saaristomeren kansallispuistossa veneillen ja käkkärämäntyjen alla istuen. Tämä musiikki on itselleni abstraktia värien leikkiä, mutta moni on kuullut kappaleissa myös oikeita saariston tarinoita," kuvailee yhtyeenjohtaja Jussi Fredriksson.

"Itseäni kiinnostaa monenlainen musiikki. Pidän tarinallisesta, jopa naiivista musiikista sekä monenlaisesta ilmaisusta ilman sanallistettavaa sanomaa," Fredriksson jatkaa. "Vuosikausia tammitynnyrissä jalostunut trio Mikan ja Jorin kanssa on muodostunut itselleni tärkeäksi ilmaisukanavaksi. Meidän trio soittaa jazzia laajalla spektrillä maalaten monenlaisia fiiliksiä ja näkökulmia. Meno on notkeaa, lämmintä ja räjähtävää. Sehän pitää itse tulla toteamaan!"

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta. Suomen Jazzliitolla on vuosina 2022–2023 käynnissä Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanke, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään liiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi.  Ilmastovaikutuksia mitataan myös Jussi Fredriksson Trion kiertueella.

Lue lisää Suomen Jazzliiton kiertueista uudistuneilta verkkosivuilta syyskuusta 2022 alkaen: www.jazzliitto.fi.

Tapahtuman Järjestää Olavin Jazz ry & Nova Records Oy. Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Jaa tapahtuma

bottom of page