top of page

Sun, 15 Sept

|

Olavin Jazz ry

OLAVIN JAZZ Laszlo Süle & Senni Eskelinen

Unkarin kulttuuriviikko Savonlinnassa!

Takaisin etusivulle
Palaa
OLAVIN JAZZ Laszlo Süle & Senni Eskelinen
OLAVIN JAZZ Laszlo Süle & Senni Eskelinen

Tapahtuman järjestää

15 Sept 2019, 19:00 – 20:30

Olavin Jazz ry

Lisätietoa

László Süle (piano) & Senni Eskelinen (sähkökantele)

Unkarilainen, 30 vuotta Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, joista viimeisin, klarinettitaiteilija Mihály Borbélyin kanssa sävelletty ja äänitetty Heartquake julkaistiin vuonna 2018 Unkarissa ja Suomessa. Sülen musiikissa - levyillä ja konserteissa – liikutaan jazzin ja modernin klassisen rajoilla. Sülen ainutlaatuisille sävellyksille on ominaista virtuositeetti ja melodian taju. Süle suomalaistui 1989, mutta hän on pysynyt erillään suomalaisen jazzin näköiskentästä säilyttäen musiikissaan Bartókin ja Budapestin. www.laszlosule.com 

Senni Eskelinen on Suomen eturivin kantelisteja. Hänen pääinstrumenttinsa on 39-kielinen elektro-akustinen kantele, johon hän on syventynyt Sibelius-Akatemian opinnoissaan mm. Kimmo Pohjosen, Jarmo Saaren, Iro Haarlan ja Eva Alkulan opastuksella. Hänen musiikissaan risteilevät palaset eri musiikkityyleistä, progressiivisesta rock-musiikista karjalaiseen kanteleimprovisaatioon. Eskelinen on vieraillut mm. Nightwish-yhtyeen levyllä Dark Passion Play sekä tehnyt yhteistyötä studiomuusikkona lukuisten suomalaisten artistien kanssa.

Eskelinen on toiminut urallaan hyvin erilaisissa kokoonpanoissa ja produktioissa. Vuonna 2016 tuli kuluneeksi 10 vuotta siitä kun ensilevy Senni Eskelinen & Stringpurée Band (Texicalli Records, 2008) julkaistiin. Sen jälkeen yhtye on julkaissut kaksi albumia, Fedja vuonna 2010 ja Skizo vuonna 2014. Muita musiikillisia kollektiiveja, joissa Eskelinen on vaikuttanut, ovat mm. Riikka Timonen ja Senni Eskelinen duo, Matchbox Companyn Peking-oopperat Sigurd Ring ja Prinssi Rei, Kalevala Live, Wilhelmiina-duo, European Theatre Collective ja Tribute to Billie Holiday - Senni Eskelinen ja Kaisa Leskinen. Eskelinen on esiintynyt Suomen lisäksi soolona ja eri yhtyeiden kanssa mm. Japanissa, USA:ssa, Unkarissa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Venäjällä, Skotlannissa, Norjassa ja Virossa. "Sen, minkä Kimmo Pohjonen on tehnyt haitarille ja Pekka Kuusisto tietyssä mitassa viululle, tekee Senni Eskelinen nyt kanteleelle." (www.soundi.fi)

László Sülen ja Senni Eskelisen keikka 15.9. on samalla osa Savonlinnassa syksyllä vietettävää Unkarin kulttuuriviikkoa.

Liput: 20/15 € ovelta tuntia ennen konserttia

Liput ennakkoon: 18/13 € www.nettilippu.fi 

Jaa tapahtuma

bottom of page