top of page

Sun, 12 Dec

|

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Olavin Jazz - Loimolan Voima

Mika Saatsi (sävellykset, laulu, kieli-, rytmi- ja kosketinsoittimet, loopit) & Niko Saatsi (tekstit, taustalaulu, ukubasso)

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz - Loimolan Voima
Olavin Jazz - Loimolan Voima

Tapahtuman järjestää

12 Dec 2021, 19:00

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Lisätietoa

Loimolan Voima on uutta karjalankielistä musiikkia esittävä yhtye, jonka debyyttialbumi ”Ruttomužikan kyynäl” (suom. Kiivaan miehen kyynel) julkaistiin heinäkuussa 2020 ja valittiin sittemmin vuoden kansanmusiikkilevyksi.

Kotoperäinen karjalan kieli on yksi Suomen uhanalaisista aarteista. Loimolan Voima on uuden karjalankielisen musiikin lipunkantaja ja samalla todiste siitä, ettei karjalaisuus ole kuollut, vaan että se elää aikaansa seuraten ja jatkuvasti uudistuen myös nykyajassa. Kokonaan uusia karjalankielisiä kappaleita sisältävän levyn julkaiseminen nyky-Suomessa on harvinaista. Loimolan Voima haluaa tehdä karjalaista kulttuuria ja kieltä entistä tunnetummaksi maassamme musiikin keinoin. Loimolan Voima onkin elävä todiste siitä, ettei karjalankielisen kulttuurin viimeistä sanaa ole Suomessa vielä kirjoitettu.

Mika Saatsi: sävellykset, laulu, kieli- ja rytmisoittimet, looper, Korg MS20 Niko Saatsi: tekstit, ukubasso, taustalaulu, rytmisoittimet

Liput 20 / 18 € ovelta tuntia ennen konserttia ja ennakkoon

https://www.nettilippu.fi/fi/event/olavin_jazz1-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2

Levyn booklet sisältää kappaleiden karjalankieliset tekstit sekä suomenkielisen apusanaston.

Laidioine / Ristahnägijä / Mučoin kois / Pagize / Muarien virzi / Sygyzy / Kinahmo / Torua toran piäl / Hyrzylä / Ruttomužikan kyynäl

Levyn julkaisija: Loimolan Lo-fi Oy 2020

Jaa tapahtuma

bottom of page