top of page

Thu, 21 Oct

|

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Olavin Jazz - Marjo Smolander Cosmologies

Marjo Smolander Cosmologies -levynjulkaisukonsertti. Marjo Smolander (sanoitus, sävellys, laulu, kantele), Minttu Hellstén (laulu, harmooni), João Luís (perkussiot)

Takaisin etusivulle
Palaa
 Olavin Jazz - Marjo Smolander Cosmologies
 Olavin Jazz - Marjo Smolander Cosmologies

Tapahtuman järjestää

21 Oct 2021, 19:00

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Lisätietoa

Marjo Smolander (s. 1986) on rääkkyläislähtöinen kanteletaiteilija, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hänen musiikilliset juurensa ovat Suomen kansanmusiikin syvässä ikiroudassa Rääkkylässä. Vuodesta 2006 lähtien Smolander on imenyt länsiafrikkalaista rytmiikkaa ja musiikkiestetiikka Senegalissa ja Malissa. Tästä yhdistelmästä syntyy hänen musiikillinen uniikki cosmologiansa. Smolander tunnetaan muun muassa Zäpämmät-duosta ja senegalilais-suomalaisesta Sunuy xale -hankkeesta.

Tammikuussa 2021 julkaistulla debyyttialbumillaan Cosmologies Smolander tekee yhteistyötä eri kulttuureista tulevien artistien kanssa. Albumin kappaleet on äänitetty neljässä eri maassa: Suomessa, Senegalissa, Tanskassa ja Malissa. Smolander ja kanssamuusikot luovat moninaisten tunteiden aallokoita, joissa erilaiset musiikilliset kosmologiat sulautuvat yhdeksi ja useamman kulttuurin musiikkiperinteet yhdistyvät inspiroivasti ja luontevasti. Cosmologies-albumin ideologiana on ollut, että musiikki ei ole vain musiikkia – se puhuu, lohduttaa ja hoitaa.

Yksi levyn kantavista teemoista on vanhemmuus. Albumi on samanaikaisesti kuin päiväkirja, mielenilmaus ja musiikillinen portfolio. Intiimit ja sykähdyttävät tarinat yhdistettynä persoonallisiin ja taidokkaisiin sovituksiin kuljettavat kuulijan Smolanderin musiikilliseen kosmokseen.

Albumi nousi ilmestyttyään arvostetuille Global Music Chart ja World Music Charts Europe –listoille. Joista jälkimmäisessä se saavutti 15.menestyneimmän albumin joukon vuoden 2021 ensimmäisellä puolikkaalla ainoana suomalaisena ja omakustanteisena albumina.

Liput 20 / 18 € ovelta tuntia ennen konserttia ja ennakkoon

https://www.nettilippu.fi/fi/event/olavin_jazz1-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2

Huom! Konserttiin myynnissä rajallinen määrä lippuja.

www.marjosmolander.com

kuva: Ville Lehvonen

Jaa tapahtuma

bottom of page