top of page

Sat, 23 Apr

|

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Olavin Jazz - Pope Puolitaival Nordic4

Pope Puolitaival (saksofoni), Jussi Fredriksson (piano, kosketinsoittimet), Jori Huhtala (basso), Jonathan Sarikoski (rummut)

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz - Pope Puolitaival Nordic4
Olavin Jazz - Pope Puolitaival Nordic4

Tapahtuman järjestää

23 Apr 2022, 19:00

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Lisätietoa

Saksofonisti Pope Puolitaipaleen johtaman kvartetin musiikki on melodista jazzia, jossa improvisaatio on vahvasti läsnä. Kappaleet ja niiden tulkinta kurkottavat yli musiikillisten genrerajojen kuitenkaan tinkimättä jazzin syvimmästä olemuksesta. Elokuvalliseen ilmaisuun nojautuvat sävellykset ovat inspiroituneet muun muassa vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta ja monimuotoisesta urbaanista nykymaailmasta. Uutena elementtinä Nordic4 -yhtyeen sointiin liitetään Puolitaipaleen elektronisesti muunnellut saksofonisoundit.

Väkevästä soundistaan ja ilmaisullisesta soitostaan tunnettu Pope Puolitaival on yksi Suomen työllistetyimmistä jazzsaksofonisteista, ja hän vaikuttaa oman yhtyeensä lisäksi monissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyeissä aina big bandeista pienyhtyeisiin. Pope Puolitaival Nordic4 julkaisi esikoisalbuminsa Northern Resonance syksyllä 2019.

Liput 20/18 € ennakkoon www.nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

https://www.nettilippu.fi/fi/event/olavinjazz2022_1-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2

"Puolitaipale osaa rakentaa mieleenpainuvia melodioita. Aloittanut Small Town Church oli hunajaa korville, kun taas Serenityn persoonallinen sävelmä jäytää korvakäytävää vielä tätä kirjoittaessa. Puolitaipaleen ajoittain sähköisesti muokkaama saksofonisoundi toi onnistunutta lisäväriä yhtyeen äänimaailmaan."

Jyri Ojala, Karjalainen

Tapahtuman järjestää: Olavin Jazz ry. Yhteistyössä Nova Records Oy & Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Kuva: Joni Sarkki

www.popepuolitaival.com

facebook.com/popepuolitaival

instagram.com/ popepuolitaival

Jaa tapahtuma

bottom of page