top of page

Tue, 19 Oct

|

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Olavin Jazz – Tomi Nikku 5tet

Tomi Nikku (trumpetti, kornetti, flyygelitorvi), Max Zenger (alttosaksofoni, bassoklarinetti), Ilkka Uksila (vibrafoni), Vesa Ojaniemi (kontrabasso), Jonatan Sarikoski (rummut)

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz – Tomi Nikku 5tet
Olavin Jazz – Tomi Nikku 5tet

Tapahtuman järjestää

19 Oct 2021, 19:00

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Lisätietoa

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton levynjulkaisukiertueella lokakuussa 2021. Syyskuussa 2021 debyyttialbuminsa Light & Shade Flame Jazz Recordsilla julkaisevaa kvintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku on mm. Savonlinnan Taidelukion kasvatti ja hän on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen.

5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019.

Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.

Liput 20 / 18 € ovelta tuntia ennen konserttia ja ennakkoon

https://www.nettilippu.fi/fi/event/olavin_jazz1-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2

Huom! Konserttiin myynnissä rajallinen määrä lippuja.

www.tominikku.com

Kuva: Jouni Raatikainen

Jaa tapahtuma

bottom of page