top of page

Mon, 17 Feb

|

Olavin Jazz ry

Olavin Jazz: Vallila-Klezmorim

Klezmer-yhtye kiertää Itä-Suomessa ja saapuu myös Savonlinnaan!

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz: Vallila-Klezmorim
Olavin Jazz: Vallila-Klezmorim

Tapahtuman järjestää

17 Feb 2020, 19:00 – 21:30

Olavin Jazz ry

Lisätietoa

Nyt on mahdollisuus päästä kuulemaan harvinaislaatuista konserttia!

Vallila-Klezmorim on neljän klezmer-musiikin taitajan yhtye, joka kiertää 17.-20.2. Konserttikeskuksen järjestämällä kiertueella Itä-Suomen maakunnissa ja pistäytyy myös Savonlinnan Kulttuurikellarilla esiintymässä osana Suruton Festivaalia.

Klezmer on alunperin Itä-Euroopan juutalaisten keskuudesta lähtöisin olevaa kansanmusiikkia, jota on perinteisesti esitetty juhlissa, kuten häissä. Klezmer-traditio lähes katkesi toisen maailmansodan takia, mutta osa sitä taitavista muusikoista emigroitui Yhdysvaltoihin, ja äänitettyä klezmeriä on säilynyt Euroopassa ja Amerikassa 1900-luvun alussa tehtyjen äänitteiden muodossa. Klezmeriä on elvytetty 1970-luvulta alkaen, ja sille on muodostunut vankka harrastajakunta ympäri maailman.

Suomessa klezmeriä pääsee kuulemaan esim. muutaman sitä soittavan yhtyeen konserteissa (Vallila Klezmorimin lisäksi mm. Freilach mit Kneidlach ja Helsinki Klezmer Kapelye), ja vaikkapa Suomen Klezmer-yhdistyksen tapahtumissa, kuten jamisessioissa, joiden kautta myös Vallila Klezmorimin jäsenet Juska Ojajärvi (haitari), Antti Korhola (viulu), Valeria Conte (klarinetti) ja Philip Holm (kontrabasso) ovat päätyneet soittamaan yhdessä tätä monitunnelmaista musiikkia.

Vallila Klezmorimin ohjelmistossa on perinteistä instrumentaalista klezmer-musiikkia sekä jiddišinkielisiä lauluja ja yhtye tavoittelee tyylinmukaista ilmaisua vanhojen klezmer-mestareiden hengessä.

Liput ovelta 22/17€ ja ennakkoon 20/15€ (alennuslippu: eläkeläinen, työtön, opiskelija, varusmies, Olavin jazz ry:n jäsenet)

Ennakkoliput myynnissä www.nettilippu.fi. Konsertti on osa Suruton Festivaalia www.surutonfestival.com

Jaa tapahtuma

bottom of page