top of page

Wed, 29 May

|

Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry.

RAKKAUSKIRJEITÄ

Savonlinna-kvartetti johdattaa kuulijansa tšekkiläisen romantiikan maailmaan konsertissa, jonka musiikki kertoo tarinoita sydämen kaihoista ja intohimoista. 29.5. Klo 19, liput 18/15/12€ ovelta ja ennakkoon nettilippu.fi

Takaisin etusivulle
Paluu
RAKKAUSKIRJEITÄ
RAKKAUSKIRJEITÄ

Tapahtuman järjestää

29 May 2024, 19:00 – 21:00

Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry., Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Lisätietoa

RAKKAUSKIRJEITÄ ke 29.5. klo 19

Savonlinna-kvartetti

Kesän kynnyksellä Savonlinna-kvartetti johdattaa kuulijansa tšekkiläisen romantiikan maailmaan konsertissa, jonka musiikki kertoo tarinoita sydämen kaihoista ja intohimoista.

2024 on tšekkiläisen musiikin juhlavuosi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 120 vuotta Antonín Dvořákin kuolemasta ja 170 vuotta Leoš Janáčekin syntymästä. Konsertissa kuullaan Dvořákin sarja Sypressejä ja Janáčekin jousikvartetto nro 2 "Intiimejä kirjeitä".

Dvořákin Sypressejä (tai "Laulujen kaikuja") pohjautuu Dvořákin aiemmin säveltämään sarjaan rakkauslauluja, joiden sanat ovat Gustav Pfleger Moravskin runoista. Laulusarjan säveltämisen inspiraationa oli Dvořákin rakastuminen Josefina Čermákováan, jolle nuori säveltäjä opetti pianonsoittoa. Rakkaus oli kuitenkin yksipuolista, ja säveltäjä päätyi myöhemmin menemään naimisiin Josefinan nuoremman sisaren Annan kanssa.

Janáčekin jousikvartetto nro 2 on hänen viimeisimpiä teoksiaan. Säveltäjä itse antoi teokselle lisänimen "Intiimejä kirjeitä". Teoksen innoittajana oli Janáčekin palava rakkaus Kamila Stösslováa kohtaan. Kumpikin oli tahoillaan naimisissa, eikä Kamila vastannut Janáčekin tunteisiin. He olivat kuitenkin intensiivisessä kirjeenvaihdossa yhteensä yli 700 kirjeen verran.

Liput ovelta tai ennakkoon nettilippu.fi:

Aikuinen 18€ / Eläkeläinen 15€ / Opiskelija tai lapsi alle 16v. 12€

Lipunmyyntilinkki: https://www.nettilippu.fi/fi/event/savonlinna-kvartetti-rakkauskirjeita

Tapahtuman järjestää Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry.

Jaa tapahtuma

bottom of page