top of page

Sat, 18 Sept

|

Kulttuurihanat

Ravintolassa: Laulaja ja näyttelijä Keke Lammassaari

Folkloreprogea! Pääasiassa Korppi-yhtyeen biisejä tulevalta Surun pimeä puoli -albumilta. Mahdollisesti kuullaan muutama runokin! Esitykseen vapaa sisäänpääsy ja artisti laittaa hatun kiertämään.

Takaisin etusivulle
Palaa
Ravintolassa: Laulaja ja näyttelijä Keke Lammassaari
Ravintolassa: Laulaja ja näyttelijä Keke Lammassaari

Tapahtuman järjestää

18 Sept 2021, 20:00

Kulttuurihanat

Lisätietoa

Keke Lammassaari on Korppi yhtyeen solisti, jonka äänessä vuorottelevat ja yhdistyvät rock- ja etnolaulu moniääniseksi maisemaksi. Runoilijana ja taiteilijana palkitun lauluntekijän musiikki on löytänyt tiensä Emma-ehdokkuuteen, katusoiton Suomen mestaruuteen ja useille radiokanaville.

Folkloreyhtye Korppi on julkaissut tulevalta "Surun pimeä puoli" -albumilta tähän mennessä kaksi singleä, joista toisen, "Voi kuinka me sinua kaivataan" Eppu Normaali -coverin yhdessä maailmanmusiikkiyhtye Värttinän kanssa. Marraskuussa 2020 puolestaan julkaistiin murhaballadeja sisältävä, Lammassaari/Janka-Murros kokoonpanon esikoislevy "Marras". Edellämainitut ovat saaneet kehuvia arvosteluja ja hieman radiosoittoa. Kesällä 2021 käynnistyivät kuvaukset Sasu Kermanin Nukketalo -elokuvaan, jossa Lammassaari näyttelee pääroolissa ja ensimmäistä suurta elokuvarooliaan. Elokuvan julkaisua on lupa odottaa keväälle 2022.

Monipuolisesta laulajasta huokuu Pohjoinen mieli. Sanat ”loitsumies” ja ”shamaani” kilvoittelevat Lammassaaren esitysten kuvauksissa. Solistina ja muusikkona useissa kokoonpanoissa toimivan Lammassaaren omakirjoittamat laulut ovat eeppisiä tarinoita, joissa historia ja myytit sekoittuvat nykyajan tragedioihin. Loitsumiehen musiikilla rakennetussa kodassa on kuitenkin lämmintä. Tarinankertojan kasvoilla ja kodan seinillä tanssivat tulisijasta heijastuvien liekkien valot ja varjot, jotka vuoroin pauhaavat myrskyn lailla tai kuiskivat kuin nurkissa lymyävät salaisuudet. Pohjoisen helman alta sisään tulvahtaa musiikkia, joka on kuin tuulien mukana matkustavat tunturien laulut, kuin taivaalla tanssivat revontulet tai kuin lämmin halaus ystävältä sateisena päivänä.

Yli kymmenen vuotta sitten julkaistun Lammassaaren esikoislevyn ”Meidän Metsä Ja Maja Kasvaa Tiiliseinää” –levyn kappaleita soi edelleen säännöllisesti mm. Järviradion ja Radio Pookin taajuuksilla ja Emma ehdokkuuden tuonut Ostrobothnian Folk Orchestran kanssa levytetty ”Metsälampi” on saanut soittoa mm. YLE Suomessa. Keke on opiskellut musiikkipedagogiksi Centria AMK:ssa pääaineenaan laulu, opettajinaan mm. Veera Voima (Suo, Suden Aika), Karoliina Kantelinen (Värttinä, Suden Aika), Tuomas Rounakari (Korpiklaani), Rosa Latva (Rosa Heart).

Jaa tapahtuma

bottom of page