top of page

Sat, 10 Feb

|

Olavin Jazz

Sampo Lassila Narinkka: Klezmerkuvia nykyajan Suomesta

Suomiklezmer 2 -albumin julkaisukonsertti! Sampo Lassila (kontrabasso, sävellykset), Aleksi Trygg (viola pomposa), Markku Lepistö (harmonikka), Janne Tuomi (matkalaukut ja lyömäsoittimet) Liput 20/18 €, ennakkoon nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen.

Takaisin etusivulle
Paluu
Sampo Lassila Narinkka: Klezmerkuvia nykyajan Suomesta
Sampo Lassila Narinkka: Klezmerkuvia nykyajan Suomesta

Tapahtuman järjestää

10 Feb 2024, 19:00 – 21:00

Olavin Jazz, Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Lisätietoa

Sampo Lassila Narinkka: Sampo Lassila (kontrabasso, sävellykset), Aleksi Trygg (viola pomposa), Markku Lepistö (harmonikka), Janne Tuomi (matkalaukut ja lyömäsoittimet) 

Kolmannen albuminsa (Suomiklezmer 2)  julkaisukiertueen konsertissa kansainvälisesti menestynyt itähelsinkiläinen suomiklezmeryhtye Narinkka kuvittaa suomalaista kaupunkimiljöötä uuden, Sampo Lassilan säveltämän klezmermusiikin keinoin - omaan rempseään ja sävykkääseen tyylinsä. Toisaalta konsertissa kuullaan uuden suomalaisen klezmermusiikin rinnalla myös perinteisen juutalaisen klezmermusiikin tunnelmallisia ja välillä riehakkaitakin helmiä.  Konsertissa kuulija voi aikamatkailla 1900 -luvun alun Itä-Euroopan pienten juutalaiskylien ja modernin suomalaisen lähiön välillä. 

Miltä kuullostaakaan yllättävä rakkauskohtaaminen lähiön Alepassa? Entä metromatka Helsingin keskustasta Itä-Helsinkiin? Millaisen sävyn perinteinen kappale Odessa Bulgar saa yhtyeen sovituksessa, joka heijastaa myös nykyaikaa? Musiikissa vaikutteet jazzista ja nykykamarimusiikista yhdistyvät perinteiseen eurooppalaiseen maailmanmusiikkiin ja muusikoiden akustisten soittimien inhimillisiin ääniin. Yhtyeen rehevä sointi tuo lämpöä, yllätyksiä ja valoa pimeyteen.  www.narinkka.com  Sampo Lassila Narinkka -yhtye on konsertoinut laajasti Suomessa vuodesta 2012 lähtien sekä ulkomailla kiertueilla Saksassa, Islannissa ja Ruotsissa. 

Yhtyeen kaksi ensimmäistä pitkäsoittoalbumia ovat saavuttaneet huomattavaa kansainvälistä menestystä ja nousseet Euroopan maailmanmusiikkilistalla aina kärkikahinoihin asti. Narinkka on tehnyt myös hedelmällistä yhteistyötä tanssijoiden ja nykymusiikisäveltäjien kanssa sekä oman musiikin mm. kahteen vuosisadan alun pitkään mykkäelokuvaan. Yhtyeen jäsenten taustoilta löytyy kunnioitettava määrä suomalaisia eri genrejen yhtyeitä: mm. Krakatau, Värttinä, Avanti!, Hot Heros, Edward Vesala Sound & Fury, Sinfonia Lahti, Zagros ensemble, Samurai Accordion, Free Okapi.

Liput 20/18 € ennakkoon nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen.

Järjestää: Olavin Jazz. Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari. 

 Lipunmyyntilinkki: https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2024_1-2-2-2

Jaa tapahtuma

bottom of page