top of page

Sat, 15 Oct

|

Katri Susitaival & työryhmä

Savonlinnan IV kansanmusiikkipäivä

Se tulee taas! Savonlinnan IV kansanmusiikkipäivä tuo kaupungin kuulaaseen syksyyn mahtavan kattauksen huippumuusikoita ja bändejä! Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Takaisin etusivulle
Palaa
Savonlinnan IV kansanmusiikkipäivä
Savonlinnan IV kansanmusiikkipäivä

Tapahtuman järjestää

15 Oct 2022, 11:00 – 23:55

Katri Susitaival & työryhmä

Lisätietoa

Aikataulu

11.00 Lastenkonsertti Pentti Rasinkangas ja Petteri Pitkänen

14.00 Pelimannikonsertti: Kansanmusiikin harrastajia ja Taidelukion yhtyeitä

15.15 Viuluvalli ravintolassa

15.45 Runolauluworkshop Sirkka Kosonen

16.45 Duo Riitta ja Petra ravintolassa

17.30 Jutta Rahmel

18.30 Nooli ravintolassa

19.30 Jaakko Laitinen ja Väärä raha

21.00 jamit

Päivä alkaa klo 11 koko perheen konsertilla, jossa kaikkien maailmassa laulettujen ohilyöntiorkesterilaulujen isä Pentti Rasinkangas musisoi ja tarinoi savonlinnalaisen Petteri Pitkäsen kanssa.

Kello 14 salin valtaavat paikalliset pelimanniryhmät ja Taidelukion bändit. Pelimannikonsertin jälkeen ohjelma alkaa myös yläkerran ravintolan puolella. Viuluvalli esittää klo 15.15 suomalaista ja ruotsalaista kansanmusiikkia ilman säestyssoittimia vahvalla poljennolla ja riemukkaalla meiningillä.

Runolauluworkshopissa klo 15.45 päästään kokemaan jotain ainutlaatuista, kun kansanlaulaja ja pedagogi Sirkka Kosonen opastaa kaikki laulunhaluiset savolaisen runolaulannan pariin. Mukaan voi yhtyä myös ketjutanssilla, jota johdattaa Päivi Potiron.

Ravintolan puolella jatkaa klo 16.45 Duo Riitta ja Petra. Kaksikko on umpiyläsavolainen brändilähettiläs, jonka keikkasetti on yhdistelmä musiikkia ja sananrieskoo. Viululla, haitarilla, laululla ja syntymähulluudella duo saa aikaan uskomattoman määrän hauskanpitoa. 

Salissa esiintyy klo 17.30 Jutta Rahmel, joka on vaikuttanut yli 20 vuotta kanteleyhtye Kardemimmeissä mutta kuullaan nyt kansanmusiikkipäivässä folk- ja indiehenkisenä laulu-kantele -kokoonpanollaan.

NOOLI on Kaustislähtöinen, mutta nykyään Helsingissä vaikuttava duo, joka kuorruttaa tradimusiikin sokerikuorrutuksella ja koristaa sen värikkäillä strösseleillä. 

Viulisti Aino Kinnusen ja harmooninsoittaja Oona Sinkon NOOLI ravintolassa klo 18.30.

Kansanmusiikkipäivän lopullisen potin räjäyttää legendaarinen bilekone Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Kymmenvuotisjuhliaan viettävä Suomi-Balkan yhtye on julkaissut neljä kriitikoiden ylistämää albumia, mutta ennen kaikkea se tunnetaan hikisistä ja hurmoksellisista livekeikoistaan. Tätä herkkua harvoin saa näillä leveysasteilla. Varaa paikkasi ajoissa! Jaakko Laitinen & Väärä raha klo 19.30 salissa.

Savonlinnan IV kansanmusiikkipäivän jälkilöylyt otetaan jameissa, jonne kaikki soittajat, laulajat ja tanssijat ovat tervetulleita.

Tapahtuman järjestää Katri Susitaival ja työryhmä. Kansanmusiikkipäivää on tukenut Taike Etelä-Savo ja se järjestetään yhteistyössä Kulttuurikellari ry:n kanssa. 

Vapaa pääsy. Käsiohjelma 10e, käteinen tai MobilePay

Jaa tapahtuma

bottom of page