top of page

Thu, 15 Jul

|

Savonlinnan Musiikkiakatemia

Savonlinnan Musiikkiakatemia: Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin

Lavalla taiteilijaprofessori Elina Mustonen (muusikko/virginaali & näyttelijä). Dramaturgia ja ohjaus: Johanna Freundlich, Nely Keinänen, Elina Mustonen. Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen.

Takaisin etusivulle
Palaa
Savonlinnan Musiikkiakatemia: Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin
Savonlinnan Musiikkiakatemia: Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin

Tapahtuman järjestää

15 Jul 2021, 19:00

Savonlinnan Musiikkiakatemia

Lisätietoa

"Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin" on näyttämöllinen teos, joka muodostuu Shakespearen näytelmien monologeista sekä aikakauden musiikista. Elina Mustonen toimii lavalla sekä näyttelijänä että muusikkona. Yhtenäisen dramaturgisen kokonaisuuden suunnittelusta vastaavat Mustosen lisäkseni kirjallisuuden tutkija Nely Keinänen sekä ohjaaja Johanna Freundlich.

Tunnetilat vaihtelevat rakkaudesta ja himosta vihaan, kunnianhimosta ja pelosta huumoriin. Tuoreet suomennokset tukevat tilanteiden ja tekstien ajattomuutta ja ajankohtaisuutta. Sävellysten tarttuvat melodiat ja rytmit peilautuvat Shakespearen tekstien monitasoisuuteen ja naiskohtaloiden kirjoon (infinite variety).

Teoksen tekstit on valittu näytelmistä Loppiaisaatto, Henrik V, Romeo ja Julia, Talvinen tarina, Julius Caesar, Kesäyön uni, Macbeth, Kuningas Juhana, Hamlet, Othello ja Kuten haluatte. Musiikkia kuullaan mm. seuraavilta säveltäjiltä: William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons, Thomas Morley ja Giovanni Picchi.

Esityksen kesto on 60 minuuttia.

Produktio on kiertänyt ympäri Suomea, ja se on nähty myös Dublinissa ja Lontoossa esityspaikkoina maineikkaat Rose Theatre ja Garrick's Temple to Shakespeare.

Teoksen englanninkielinen versio sai ensiesityksensä syksyllä 2020 Klockriketeaternin kansainvälisessä Shakespeare-symposiumissa. "Her Infinite Variety – Women of Shakespeare in Word and Music" on kutsuttu tulevana syksynä United Solo -festivaalille New Yorkiin ja Lontoon West Endiin. Keväällä 2022 esitys vierailee Cambridgessa.

Esityksen kesto noin 1 tunti.

Liput: 30/20 € ovelta tuntia ennen ja ennakkoon Nettilippu.fi.

https://www.nettilippu.fi/fi/event/savonlinnan-musiikkiakatemia-from-cairo-2-2

Huom! Konserttiin myytävänä rajallinen määrä lippuja. Kts. kaikki Savonlinnan Musiikkiakatemian noin 30 kesäkonserttia: www.savonlinnamusicacademy.com

Lue lisää esityksen Facebook-sivulta https://www.facebook.com/Her-Infinite-Variety-536912633132392

Jaa tapahtuma

bottom of page