top of page

Mon, 13 Jul

|

Anne Välinoro

Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen

Lyhytdokumentti parturin elämästä ja ajatuksista Kulttuurikellarilla!

Takaisin etusivulle
Palaa
Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen
Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen

Tapahtuman järjestää

13 Jul 2020, 19:00 – 20:00

Anne Välinoro

Lisätietoa

Uusi lyhytelokuva Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen on tarina ikiluovasta ikämiehestä, jolla leikkaa. Yleisöesitykset Savonlinnan Kulttuurikellarilla maanantaina 13.7. klo 19.00 ja keskiviikkona 15.7.2020 klo 19.00.

"Tutustuin Taneen kesällä 2017 kuvatessamme lyhytelokuvaa Karvan verran. Karvan verran on muotokuva 88-vuotiaasta naisesta ja hänen taipumattomista hiuksistaan. Hiuksille etsittiin vaihtoehdoksi peruukkia Tanen Parturi-Kampaamosta Savonlinnasta. Tanen jännittävä olemus päätyi kohtaukseen, jossa hän esittelee hiuslisän käyttöä. Halusin tehdä elokuvan ikämiehestä ja hänen elinvoimastaan, siksi kohteeksi valikoitui Tane. Hän aloitti uransa lietelannan levittäjänä ja päätyi parturi-kampaajaksi." - ohjaaja Anne Välinoro

Parturi-kampaajan opinnot eivät olleet nuorelle miehelle se tavanomaisin valinta 1960-luvulla. Isä Eino J Muhonen joutui miettimään hetken, ennen kuin antoi yhdestätoista lapsestaan keskimmäiselle siunauksen uravalinnasta toteamalla: ”Tässä maassa oli yhden äänen päässä, ettei parturista olisi tullut presidenttiä.”

Tane on 50 vuoden uransa aikana leikannut yli 50 000 päätä. Kampa on kulkenut niin myyjä Maija Makkosen kuin oopperalaulaja Martti Talvelankin hiusten läpi. Talvela antoikin Tanelle arvonimen "Päätaiteilija". Tanen taitavat kädet ovat pelastaneet tuhansien ihmisten päivän. Onnistunut leikkaushan on kuvanveistoa.

Savonlinnan parturi - Hiustenveistäjä Taneli Muhonen on tarina elämänilosta, kekseliäisyydestä ja rakkaudesta Saimaaseen. Leffassa piipahdamme myös Sevillan parturissa Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Ohjaus, käsikirjoitus ja äänitys: Anne Välinoro

Kuvaus, editointi ja äänieditointi: Jan Senius

Dokumenttiin sävelletty musiikki: Jakub Zahradnik

Valokuvat: Anne Välinoro, Jan Senius

Tiedotus, markkinointi: Anne Välinoro, pyynikkiposti@gmail.com, Facebook Anne Välinoro, Facebook Hiustenveistäjä sekä Facebook Karvan verran

Käsiohjelman ja julisteen suunnittelu: Jaana Teräväinen

Tuotanto: pyypic (2020)

Kesto: 25 min

Traileri katsottavissa: https://youtu.be/UnGm1aeyyxo

Savonlinnan parturi jatkaa matkaansa Savonlinnan esitysten jälkeen palvelutaloihin, hoivakoteihin ja yhteisöihin juonnettuna esityksenä. Elokuva on varattu myös Anne Välinoron ja Jan Seniuksen yhteistyönä syntyneen Karvan verran –lyhytelokuvan kanssa Kuopion Hopeatähdet –seniorielokuvafestivaaleille marraskuussa 2020.

Vapaa pääsy, näytöksissä vapaaehtoinen ohjelmamaksu

Ennakkovaraukset Anne Välinoro, p.050-3273336 tai pyynikkiposti@gmail.com

Jaa tapahtuma

bottom of page