top of page

Fri, 08 Mar

|

Olavin Jazz ry

Sid Hillen F# & Enzo Favata

Sid Hillen trio F# vieraanaan saksofonisti Enzo Favata seikkailee improvisaation kiehtovassa maastossa. Äänimaisemassa höysteenä mm. luupit, sämplet ja Rhodes. Liput 15/12 € tuntia ennen ovelta tai nettilippu.fi.

Sid Hillen F# & Enzo Favata
Sid Hillen F# & Enzo Favata

Tapahtuman järjestää

08 Mar 2019, 19:00 – 21:00

Olavin Jazz ry

Lisätietoa

SID HILLEN F#: Sid Hille – piano; Jori Huhtala – basso, Markus Ketola – rummut, Feat. Enzo Favata (Italia) – saksofoni

Pianisti Sid Hille (s. 1961) muutti Suomeen vuonna 1994, aluksi Kokkolaan, jossa hän toimi Keski-Pohjanmaan Konservatorion jazzlinjan johtajana, omina opetusaineinaan jazzpiano ja säveltäminen. Saksassa syntynyt pianisti oli aiemmin ehtinyt kiertää maailmaa ja asua muun muassa Yhdysvalloissa ja Hollannissa. Oman musiikkikoulutuksensa Hille sai Utrechtin yliopistosta, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1993.

Suomessa Hille johti opetustyön ohella Keski-Pohjanmaan Konservatorion jazzorkesteria, ja vuonna 1997 syntyi nuoremman polven suomalaismuusikoista koostunut kvartetti. Myöhemmin nimen Platypus Ensemble saanut kokoonpano keikkaili aktiivisesti Hillen vanhojen kontaktien turvin löytyneissä keikkapaikoissa ympäri Keski-Eurooppaa vuodesta 1997. Suomalaiselle jazzyleisölle sama ryhmä esiintyi Jazzliiton kiertueella helmikuussa 2000, mukanaan tuore albumi For What You Are Is Never Seen (A-Records 1999). Platypus Ensemblen ohjelmiston ydin on muodostunut yhtyeenjohtajan sävellyksistä, joissa on paljon pohjoismaisen jazzin henkeä, mutta myös vahva tekijänsä kädenjälki. Bändin ilmaisuun kuuluu myös yhteisimprovisaatiota, joka on jalostunut 15 vuoden varrella antoisaksi musiikilliseksi vuoropuheluksi.

2000-luvulla Hille on säveltänyt runsaasti myös isommille kokoonpanoille ja työskennellyt suurimman osan ajastaan säveltämisen ja esiintymisen parissa. Säveltäjänä hän on menestynyt parhaiten big band -sävellysten, kamarimusiikin ja elokuvamusiikin alalla. Vuonna 2002 Hille sai Suomen kulttuurirahaston myöntämän apurahan pasuunasolistille ja UMOlle tehtyyn, “Frutas Maduras” -bigband-sävellykseensä, josta muodostui etappi Hillen muusikonuralla ja elämässä. Vuodesta 2002 Hille on asunut Helsingissä ja keskittynyt uraansa säveltäjänä sekä yhtyeenjohtajana. Lisäksi hän on jatkanut opetustyötään Espoon pop/jazzopisto Ebelissä.

Pianotrio F# tutkailee improvisaatiota elektronisesti maustettuna - mukana on luuppipedaaleita, sämplejä ja Sid Hillen kosketinsoitinvalikoimakin saattaa vaihdella. Erityisvieraana italialainen saksofonisti Enzo Favata.

Liput 15/12 € tuntia ennen ovelta tai nettilippu.fi.

Jaa tapahtuma

bottom of page