top of page

Tue, 11 Jul

|

Entiset Lyseolaiset

The Sounds

Toukokuussa 1963 "Emma" täräytti Linnakonvassa yli 2000 teiniä twistiin – hetki, jonka muistamme! 60 vuoden jälkeen The Sounds palaa Savonlinnaan! Liput 25€ puoli tuntia ennen ovelta ja ennakkoon: liveto

Takaisin etusivulle
Paluu
The Sounds
The Sounds

Tapahtuman järjestää

11 Jul 2023, 19:00 – 21:00

Entiset Lyseolaiset, Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Lisätietoa

The Sounds - sykähdyttävää rautalankaa jo 60 vuotta!

The Sounds singahti suursuosioon ja listaykköseksi alkuvuonna 1963. Toukokuussa yhtye soitti Linnakonvassa Olavinlinnassa. Kun Emma tärähti käyntiin, se oli kuin ihana sähköisku, vapauttavaa energiaa läpi kehon! Legendaarista konvaa järjestämässä oli muutamia Savonlinnan lyseon 8. luokan oppilaita. He kutsuivat The Soundsin uusintakeikalle, sen kunniaksi, että tapahtumasta - ja omista ylioppilasjuhlista - on tasan 60 vuotta.

The Sounds on Suomen sähkökitarabändeistä merkittävin; Emma potkaisi koko rautalankailmiön liikkeelle. Nuoret soittivat nuorille, ja kaupunkilaistuva oppikoulunuoriso löysi oman äänensä. Se oli rockia ja muutosta aikana, jolloin perinnemusiikki vielä vallitsi. Rautalangan moderni meno ennakoi tulevaisuutta. The Sounds maustoi sointia aivan erityisellä tavalla. ”Slaavilainen melankolia, tanakka twist-komppi js melodiasta riippumaton välisoitto olivat The Soundsin tavaramerkki”, toteaa aihetta tutkinut Arto Vilkko. "Mandschurian Beat" oli ensimmäinen suomalainen kevyen musiikin menestys ulkomailla - sitä myytiin Japanissa yli miljoona kappaletta.

Rautalanka jäi villityksenä Suomessa lopulta lyhytaikaiseksi, kun The Beatles ja sitten rock-bändit valloittivat nuorisomusiikin kenttää. Silti ihmisten alitajunnassa ja muistoissa rautalangan soundi pysyi elävänä. Tähän vastasi mm. The Agents, joka yhdisti rockia ja slaavilaista haikeutta rautalankabändien perintöön. Siinä soinnissa on jatkuvasti hohtoa ja elinvoimaa. Suomirock kasvoi rautalangasta, ja sähkökitara on pysynyt sen kivijalkana.

The Sounds kestää aikaa! Runsaat 10 vuotta sitten yhtye palasi areenoille ja 2015 se julkaisi uuden levyn - edellisestä oli kulunut 50 vuotta. Bändi on edelleen hyvässä vireessä, ja ohjelmisto on monipuolistunut. Tiettyä nuoruuden särmää on ehkä hioutunut pois, tilalle on tullut taitoa ja varmuutta; soittajat ovat rautaisia musiikin ammattilaisia.

Yhtyeen nykyinen kokoonpano:

Peter Ekman (bassokitara)

Esa Helasvuo (kosketinsoittimet) 

Ave Lönnfors (komppikitara ja laulu)

Jomme Kettunen (rummut) Jan-Erik Saine (soolokitara).

Lisätietoja: www.thesounds.fi

Liput 25€ puoli tuntia ennen konserttia ovelta ja ennakkoon:

https://events.liveto.io/events/the-sounds-savonlinnan-kulttuurikellarilla

Tapahtuman järjestää: Entiset Lyseolaiset, Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Jaa tapahtuma

bottom of page