top of page

ke 17. lokak.

|

Savonlinnan Kulttuurikellari

Aapo Heinonen Quintet - TARA

Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa "Tara"! Jouni Järvelä – saksofonit Héctor Lepe – kitara Aapo Heinonen – piano, sävellykset Vesa Ojaniemi – basso Tomi Saikkonen – rummut Liput 15/12€ ovelta tai nettilippu.fi. Lipunmyynti ja baari aukeavat klo 18. Järj. Olavin Jazz ry

Registration is Closed
See other events
Aapo Heinonen Quintet - TARA
Aapo Heinonen Quintet - TARA

Paikka & aika

17. lokak. 2018 klo 19.00 – 22.00

Savonlinnan Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna

Tietoa tapahtumasta

AAPO HEINONEN QUINTET – "TARA"

Jouni Järvelä – saksofonit

Héctor Lepe – kitara

Aapo Heinonen – piano

Vesa Ojaniemi – basso

Tomi Saikkonen – rummut

Pianisti ja säveltäjä Aapo Heinosen johtama Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa "TARA" 14.9.2018. Saksalaisen Ozella Music -levy-yhtiön julkaisema albumi on yhtyeen ensimmäinen uudella miehistöllä. Heinosen sekä toisen alkuperäisjäsenen rumpali Tomi Saikkosen rinnalla levyllä soittavat saksofonisti Teemu Takanen, kitaristi Héctor Lepe ja basisti Vesa Ojaniemi. TARA julkaistaan maailmanlaajuisesti CD:nä sekä digitaalisesti, ja Aapo Heinonen Quintet käynnistää julkaisupäivänä seitsemän konsertin mittaisen Suomen-kiertueen Kansallisteatterin Lavaklubilta, Helsingistä.

Kipinä uuden albumin tekemiselle syttyi Heinosen työskennellessä rivimuusikkona muissa projekteissa. Aapo Heinonen Quintetin ollessa tauolla 2014-2016 Heinonen mm. sävelsi lähi-idän musiikkia, jazzia ja nykyflamencoa yhdisteleville Journey to Arabjazz ja Cuejero -yhtyeille. ”Yhtyeen toisen levyn julkaisun jälkeen koin, että takki oli tyhjä melko pitkään. Paluu alkuperäisen kvintetin pariin oli kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys”, pianisti myöntää. Kesällä 2016 soitetun onnistuneen keikan jälkeen oli kuitenkin jälleen selvää, että Aapo Heinonen Quintetin tarina jatkuu. Uusia kappaleitakin alkoi syntyä kuin itsestään. ”Ylipäätään pohdin paljon omia motiivejani tehdä musiikkia, ja päätin kylmästi jättää kaikki sellaiset ideat pois, jotka eivät sävellysvaiheessa koskettaneet. Toimivaa musiikkia on aina helppo tehdä, mutta koskettava musiikki onkin sitten toinen asia.”

Nyt julkaistavalla TARA-albumilla musiikin tunnelma saattaa liikkua hyvinkin melankolisesta, jopa synkästä, erittäin iloiseen ja pirteään yhden kappaleen sisällä, kokonaisuuden kuulostaessa silti orgaaniselta ja luontevalta. ”Olen voinut esittää näitä samoja kappaleita häissä, hautajaisissa ja ristiäisissä. Toivon, että se on osoitus musiikin monimerkityksellisyydestä ja ajattomuudesta”, Heinonen kertoo. ”Olen lisäksi pitänyt kiinni siitä, että jokaisella soittajalla on oma, uniikki pohjansa improvisoimiselle yhden kappaleen sisällä. Tämä rikkoo mukavasti jazzmusiikin perusasetelmaa, jossa solistit vuorollaan jammailevat saman sointukierron tai rytmisen luupin päälle.”

Vuonna 2009 perustettu Aapo Heinonen Quintet on miltei 10-vuotisen taipaleensa aikana hionut ilmaisunsa huippuunsa. Heinonen itse kuvailee kvintettinsä musiikkia pienyhtyeellä soitetuksi moderniksi big band -musiikiksi, ja TARAlla Aapo Heinonen Quintet kuulostaakin usein kokoaan suuremmalta. Kvintetin musiikille on ominaista vahvoista melodioista ja mielikuvituksellisista sovituksista rakentuva elokuvallinen atmosfääri, joka tarjoaa hedelmällisen pohjan improvisoiduille sooloille. Tyylillisesti yhtye hakee vaikutteensa laajalta spektriltä jazzin, elokuvamusiikin ja progressiivisen rockin ristiaallokosta, ja sen kuulijassaan visuaalisia mielikuvia herättelevää musiikkia on hankala sovittaa ahtaisiin lokeroihin.

Aapo Heinonen Quintet live

Pe 14.9 Helsinki, Kansallisteatterin Lavaklubi

Ti 18.9 Tampere, Ravintola Kivi

To 20.9 Lappeenranta, Ravintola Lamppu

Ma 1.10 Turku, Ravintola Tiirikkala

Ke 10.10 Helsinki, Ravintola Juttutupa

Ke 17.10 Savonlinna, Kulttuurikellari

Pe 19.10 Jyväskylä, Poppari

Kiertueella Teemu Takasen tilalla saksofoneja soittaa Jouni Järvelä, lukuunottamatta Lappeenrannan konserttia.

facebook.com/ahqmusic/

Liput 15/12€ ovelta tai nettilippu.fi. Lipunmyynti ja baari aukeavat klo 18. Järj. Olavin Jazz ry.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page