Tilojen varustelu ja esteettömyys

Ravintolatila

Kellarin ravintolaan mahtuu n. 50 henkeä. Se soveltuu esim. palaverien, pienten yleisötilaisuuksien tai vapaamuotoisten tapahtumien järjestämiseen. Tilassa on kahvila- ja kapakkakuntoinen akustinen piano, seinillä vaihtuvat taidenäyttelyt. Ravintola on avoinna iltapainotteisesti ja sinne on aina vapaa pääsy. Yksityistilaisuuksista ja pöytävarauksista ravintolassa vastaa Kulttuurihanat.

Kulttuurikellarin sali

Alakerran monikäyttöisessä salissa on 220 asiakaspaikkaa, joista noin 50 on seisomapaikkoja. Salin takaosassa 65-paikkainen nouseva katsomo. Permannon voi tyhjentää tuoleista ja pöydistä, ja siinä mahtuu vaikkapa tanssimaan. Salin sivuilla on sohvaryhmiä. Reilun kokoinen esiintymislava. Salissa flyygeli (Steinway & Sons C-227),  videoprojektori, perusäänentoistolaitteisto ja valotekniikkaa. Lavan verhojen takaa löytyy valkokangasmaalilla käsitelty seinä, jolle voi heijastaa kuvaa. Lavan takana säilytystilaa ja kulkureitit näyttämölle. Salissa himmennettävät valot. Backstage-tila erikseen, josta myös käynti suoraan kadulle. Salin vuokrauksesta vastaa Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Esteettömyys

Kulttuurikellarin ravintolatila on täysin esteetön ja se sijaitsee pääsisäänkäynnin yhteydessä. Tilassa inva-WC. Alakerran salin tiloja pyritään muokkaamaan tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan. Kulttuurikellari tulee kuitenkin jatkossakin olemaan kahdessa eri kerroksessa, minkä lisäksi tilat käsittää mm. lavan, permannon, useita portaikkoja ja nousevan katsomon eikä näin ollen kaikkialle voida taata esteetöntä kulkua.

Salin puolelle on mahdollista kulkea avustettuna sisäpihan puolelta muutaman porrasaskelman kautta. Meille voi ilmoittaa, mihin tilaisuuteen ja mihin kellonaikaan saapuu paikalle, niin apua järjestyy!