top of page

to 28. marrask.

|

Muhasaaren Teatteri

Eino Leinon eksät - enemmän ja vähemmän muusina

Muhasaaren Teatteri goes Kulttuurikellari syksyllä 2019!

Takaisin etusivulle
Palaa
Eino Leinon eksät - enemmän ja vähemmän muusina
Eino Leinon eksät - enemmän ja vähemmän muusina

Paikka & aika

28. marrask. 2019 klo 14.00 – 15.30

Muhasaaren Teatteri

Tietoa tapahtumasta

EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys sai Kajaanin Runoviikoilla kesällä 2018 huikean vastaanoton ja on sen jälkeen nähty mm. Kanneltalossa ja Teatteri Avoimissa Ovissa. Helmikuussa 2019 se voitti 22. valtakunnallisen monologikilpailun ja äänestettiin samaisessa tapahtumassa myös yleisön suosikiksi.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa - ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin. Kuinka monen naisen karvamuhvissa Eino on käsiään lämmitellyt? Miten Nallen ja Mopen romanttinen Italian matka muuttuu Danten Helvetiksi? Ja miten onnistuu julkinen anteeksipyyntö psykodraamaistunnossa henkiin herätetyltä Leinolta?

"Menkää ja katsokaa. Laskekaa kuinka monta naisen naurua, vapautunutta naurua salista kuuluu. Hytkytkö itsekin? Nyt kyllä pölyt pyyhitään, ja vinhalla otteella!" Teatterin lumoa-blogi 8.11.2018

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola

Ohjaus: Seppo Honkonen

Äänimaailma: Marko Pakarinen

Näyttämöllä: Pinja Hahtola

Visuaalinen ilme ja sovitus: työryhmä

Päähineet: Heidi Tsokkinen / Hatlantis Oy

Valokuvat: Reijo Haukia

Liput 28 / 26 e, ennakkoon osoitteesta muhasaarenteatteri.tapahtumiin.fi, varattavissa myös väliaikatarjoilut. Kesto n. 75 min. Lisätiedot ja ryhmälipunmyynti puh. 050 5265 163.

-

Muhasaaren Teatteri goes Kulttuurikellari – Syksyn aikana nähtävät kolme teosta edustavat erilaisia näkökulmia naisen asemaan, olemisen oikeutukseen ja siihen kuinka eri aikoina ja erilaisissa tilanteissa elävät naiset maailman ympärillään ja itsessään kokevat. Teoksista löytyy historiallista näkykulmaa ja tätä päivää, sekä suuria kysymyksiä: Onko mikään muuttunut? Mikä on muuttunut? Minkä pitäisi muuttua? Vakavasta ja ajankohtaisesta yhteisteemastaan huolimatta nämä teokset on kuorrutettu huumorilla ja ammentavat rohkeasti eri tyylilajeista.

Ennakkomyynnissä myös Muhasaaren Teatteri goes Kulttuurikellari x 3 -sarjalippu, jolla pääset näkemään kaikki kolme teosta hieman edullisemmin.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page