top of page

ke 17. tammik.

|

Abraxas Kustannus & Antikvariaatti

Esoteeristen Dokumenttielokuvien Ilta

Etelä-afrikkalainen elokuvaohjaaja ja kirjailija Richard Stanley saapuu Ultima Thuleen lyhyelle Suomen kiertueelle tammikuun puolivälissä, ja etapin ensimmäisenä pysähdyksenä on Savonlinnan Kulttuurikellari! Liput: 15€, ennakkoliput tilattavissa: abraxaspublishinghouse@gmail.com

Takaisin etusivulle
Paluu
Esoteeristen Dokumenttielokuvien Ilta
Esoteeristen Dokumenttielokuvien Ilta

Paikka & aika

17. tammik. 2024 klo 17.00 – 21.00

Abraxas Kustannus & Antikvariaatti , Savonlinnan Kulttuurikellari

Tietoa tapahtumasta

Etelä-afrikkalainen elokuvaohjaaja ja kirjailija Richard Stanley saapuu Ultima Thuleen lyhyelle Suomen kiertueelle tammikuun puolivälissä, ja etapin ensimmäisenä pysähdyksenä on Savonlinnan Kulttuurikellari. Muun muassa scifi-klassikostaan ”Hardware” (1990) sekä kauhuelokuvistaan ”Dust Devil” (1992) ja ”Color Out of Space” (2019) tunnettu Stanley on kunnostautunut uransa aikana myös pitkänlinjan dokumentaristina, jonka dokumentaariset elokuvat ruotivat esoteerisia ja maagisia aihealueita. Kulttuurikellarissa esitetään Stanleyn, Abraxas Publishingin ja Savonlinnan Uuden Taidemuseon yhteistyössä kuratoitu kattaus okkulttis-esoteerisia dokumenttielokuvia.

Näytökset:

THE WHITE DARKNESS (2003) Richard Stanleyn 2000-luvun alussa valmistunut dokumenttielokuva ”The White Darkness” tarkastelee haitilaisen voodoon hengenmaisemaa ja salaisia rituaaleja modernien voodoopappien ja -papittarien kertomusten kautta.

THE OTHERWORLD (2013) Richard Stanleyn dokumenttielokuva “The Otherworld” (L'autre monde) kertoo tarinan Etelä-Ranskan Pyreneiden vuoriston kätketystä okkulttisesta Bermudan kolmiosta, alueesta, jota paikalliset kutsuvat ”Zoneksi”. Kertomusten mukaan alueella verho reaalitodellisuuden ja yliluonnollisen maailman välillä on ohuempi kuin tavanomaisissa paikoissa. Elokuva kertoo tarinan mysteerien verhoamasta vuoristosta, jonka varjoissa keijut, enkelit, elementaaliset voimat ja ufo-havainnot yhdistyvät esoteeriseksi hämähäkin verkoksi.

LAURI AINALA: SAVONLINNAN PALVOJAT (2019) Lauri Ainalan vuonna 2019 valmistunut ”Savonlinnan palvojat” on post-apokalyptinen dokumentti ylpeästä jälleenrakentamisesta ja ystävyydestä. Elokuvassa pääosaa näyttelevät itse Savonlinna, iloiset veikot, ronski ja äkkiväärä huumori sekä esoteerinen salamyhkäisyys. Elokuva jatkaa Ainalan dokumentaatiota Itä-Savosta siitä mihin ”Unien Savonlinna” (2010).

JAN IJÄS: HOUSE OF THE WICKEDEST MAN IN THE WORLD (2023) Viime vuonna ensi-iltansa saanut Jan Ijäksen dokumentti ”House of the Wickedest Man in the World” rekonstruoi vanhojen päiväkirjamerkintöjen ja muistiinpanojen avulla englantilaisen okkultistin Aleister Crowelyn ja hänen maagisten oppilaidensa vaiheita Crowleyn vuonna 1920 Sisiliaan perustamassa ”Theleman Luostarissa”.

Richard Stanleyn esittelee paikan päällä elokuvansa ”The White Darkness” ja ”The Otherworld”, ja näytösten jälkeen järjestetään keskustelupaneeli ja Q&A-sessio, jossa mukana keskustelemassa mm. Richard Stanley, Lauri Ainala ja Joose Keskitalo.

Ilta päättyy Joose Keskitalon akustiseen keikkaan Kulttuurikellarin ravintolassa, jossa Tuotteen trubaduuri esittää englanninkielistä materiaaliaan. Liput: 15€

Ennakkoliput tilattavissa sähköpostitse osoitteesta abraxaspublishinghouse@gmail.com

Tapahtuman järjestää: Abraxas Kustannus & Antikvariaatti, yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page