top of page

pe 18. lokak.

|

Heli Hartikainen

Heli Hartikainen - CHRONOVARIATIONS

Binauraalinen CHRONOVARIATIONS on teos tenorisaksofonille, live-elektroniikalle ja resonoiville metalliobjekteille. Teos limittää akustisen ja elektronisen äänen ja sulauttaa yhteen minimalistisen ambientin ja kokeellisen avantgarden muuntuviksi äänikentiksi. Liput 15/18 € puoli tuntia ennen ovelta.

Takaisin etusivulle
Paluu
Heli Hartikainen - CHRONOVARIATIONS
Heli Hartikainen - CHRONOVARIATIONS

Paikka & aika

18. lokak. 2024 klo 19.00 – 21.00

Heli Hartikainen, Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Tietoa tapahtumasta

Binauraalinen CHRONOVARIATIONS on teos tenorisaksofonille, live-elektroniikalle ja resonoiville metalliobjekteille. Teos limittää akustisen ja elektronisen äänen ja sulauttaa yhteen minimalistisen ambientin ja kokeellisen avantgarden muuntuviksi äänikentiksi. Teemat albumin keskiössä ovat resonanssi, ajan käsite ja kehkeytyminen.

Levyn äänityksissä hyödynnettiin helsinkiläiseltä romuttamolta haalittuja metallilevyjä ja -putkia, joihin kiinnitettiin elektromagneettisia aktuaattoreita. Aktuaattorit muuntavat värähtelyn avulla metalliromut resonoiviksi kaiuttimiksi, joiden äänellisiin ominaisuuksiin kuuluu niin upeita yläsävelresonansseja kuin rajuja säröjäkin. Levy äänitettiin Nousiaisten keskiaikaisessa Pyhän Henrikin Kirkossa, jonne nämä kaiutinobjektit sijoitettiin ympäriinsä eri korkeuksille. 3d-äänitystekniikka tallensi tilallisen äänen tarkasti, ja kuulokkeet päässä voit kuulla eri metalliobjektien äänen juuri siitä suunnasta, missä ne äänitystilassa sijaitsivat.

18.10.2024 klo 19:00, liput ovelta puoli tuntia ennen 15/18€ Heli Hartikainen – tenorisaksofoni, sävellys, konsepti Esther Calderón Morales – live-elektroniikka, ohjelmointi

Kuva: Mikael Koponen

Tapahtuman järjestää Heli Hartikainen

Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page