top of page

pe 27. elok.

|

Muhasaaren Teatteri

I niin kuin idiootti

Lavalla Iida-Maaria Lindstedt ”Joku ehkä miettii mihin nimi liittyy, niin kyllä se on omakohtainen. Just sillai, että se kertoo mun elämästä.”

Takaisin etusivulle
Palaa
I niin kuin idiootti
I niin kuin idiootti

Paikka & aika

27. elok. 2021 klo 14.00 – 15.30 UTC+3

Muhasaaren Teatteri

Tietoa tapahtumasta

I NIIN KUIN IDIOOTTI on monologi, jossa yhdistyvät näyttelijä Iida-Maaria Lindstedtin kokema raiskaus, opiskelu Pietarin Teatteriakatemiassa ja Fjodor Dostojevskin Idiootti-romaani. Puolentoista tunnin mittainen, osin koominen monologi kertoo häpeän ylittämisestä ja siitä, miten läheiset reagoivat seksuaalisen väkivallan uhriin. Ja myös siitä, miten vaikeaa on näytellä eri kokoisia lintuja. Ja vaikeinta kaikista, eli labradonrinnoutajaa. Esityksessä kerrotaan Dostojevskin kirjoittaman Nastasja Filippovnan tarina, joka lomittuessaan dokumentaariseen materiaaliin luo väkevän kuvan kaikista niistä tavoista, joilla seksuaalinen hyväksikäyttö muokkaa ihmistä ja hänen suhdettaan toisiin.

”Minä olisin nauranut. Niin minä olisin tehnyt. Nauranut niin kuin nauretaan silloin kun onnettomuus ei osu omalle kohdalle.”

I niin kuin Idiootin tavoitteena on ravistella raiskaukseen liittyviä myyttejä, käsitellä sitä, mikä on raiskaus ja kuka on raiskaaja ja toivottavasti auttaa meitä paremmin kohtaamaan seksuaalisen väkivallan uhreja. Sekä opettaa se, miten sitä hiton labradorinnoutajaa näytellään.

”Mä en tiedä voiko näin sanoa, mutta me uhrit saatetaan olla välillä vähän raskasta porukkaa.”

Esityksen ensi-ilta oli syyskuussa 2020 Rauhanasemalla Helsingissä.

Työryhmä

Teoksen näyttelijä ja toinen käsikirjoittaja Iida-Maaria Lindstedt on työskennellyt helsinkiläisellä vapaalla kentällä sekä ollut kiinnityksillä maakuntateattereissa. Lindstedt on tehnyt aiemmin monologit Pietarista, Mihin kauriit katosivat? sekä Neiti Y kävi täällä. Lindstedt opiskelee töidensä ohessa venäjän kielen kääntämistä Helsingin yliopistossa.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Tuomo Rämö on kirjoittanut, dramatisoinut ja ohjannut ympäri Suomea esityksiä, joiden joukkoon mahtuu useita venäläisiä klassikkoteoksia, mm. Riivaajat, Sota ja Rauha ja Rikos ja Rangaistus. Rämö on vuodesta 2017 toiminut Teatteri Jurkan taiteellisena johtajana.

Tuotannollisena ja visuaalisena apuna on Henna Tanskanen, näyttelijä ja kuvataiteilija. Tanskanen on toiminut näyttelijänä kameran edessä sekä teattereissa, kuvataiteilijana pääasiassa installaatioiden parissa, joita on nähty Helsingissä eri yhteyksissä viime vuosien aikana.

Kuva: Heli Blåfield

Liput 24 e https://muhasaarenteatteri.tapahtumiin.fi/fi/events/e/i-niin-kuin-idiootti/610ae49f68a88845578b456f

https://www.muhasaarenteatteri.com/ohjelmisto2/

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page