top of page

la 03. jouluk.

|

Ilja Teppo

Ilja Teppo - Onnen osakkeita

Pohjoiskarjalainen laulaja-lauluntekijä Ilja Teppo hyppäsi sooloartistin saappaisiin lokakuun lopussa julkaistun Onnen osakkeita -albumin myötä. Levynjulkaisukiertue saapuu nyt Savonlinnaan!

Takaisin etusivulle
Palaa
Ilja Teppo - Onnen osakkeita
Ilja Teppo - Onnen osakkeita

Paikka & aika

03. jouluk. 2022 klo 19.00

Ilja Teppo

Tietoa tapahtumasta

Liput 15 € Kellarin ravintolasta, ennakkovaraukset ravintola@kulttuurikellari.com

Ovet avataan klo 18.30. 

Ilja Teppo on todellinen musiikkikentän erikoismies. Vaikka Iljan laulut eivät soi jatkuvalla syötöllä kaupallisten radioiden soittolistoilla, on hän kiertänyt Suomea jo yli kymmenen vuoden ajan, tehden miltei 1500 keikkaa kaiken kokoisissa ja näköisissä tapahtumissa. 

 

Ilja on vastannut laulujen teosta monissa levytyksissä, viimeksi hänen aiemman orkesterinsa Kaukolasipartion kanssa. Hänen omat soololaulunsa sen sijaan ovat käytännössä kulkeneet hänen mukanaan vain tien päällä keikoilla.    Ilja muistelee hiukan hetkeä, kun päätös soololevyn tekemisestä syntyi.  – Vierailin syksyllä 2020 laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikaisen pihapiirissä Riihimäellä. Soittelin biisejäni Jarkolle ja hän sanoi, että näitä pitäisi alkaa laittaa levylle. Se oli sellainen selkeä käynnistyskohta levyprojektille. 

Nyt mies on kasannut itsensä ja laulujensa ympärille orkesterin, jossa soittavat Pertti Feller (kitara), Ville Karjalainen (trumpetti), Tommi Ilonen (koskettimet), Tero Hyttinen (rummut) ja Sampsa Asikainen (basso). Levyn tuottaja on Leevi & Leavings -yhtyeestäkin tuttu Niklas Nylund.    

Levyn tyylisuuntaa kysyessä Ilja hiukan kiemurtelee tuolissaan.  – Sanotaanko näin , että levystä tuli popimpi kuin ajattelin. Se ei ole lainkaan huono asia. Poljento on kohdallaan. Biisit on lähtökohtaisesti hyvinkin laulaja-lauluntekijä-lähtöisiä, mutta tuottajan ja bändin kanssa ne saivat mielenkiintoisen uudenlaisen kuorrutuksen. Uskon että ihmiset voi löytää sieltä biisejä eri tunnetiloihin. 

Omien laulujen lisäksi keikoilla kuullaan omalla twistillä sovitettuja covereitakin. Iljan keikoilla ovat saaneet tilaa muun muassa Gösta Sundqvistin, Tuomari Nurmion, Veikka Lavin kuin Jaakko Teponkin klassikot. Viimeiseksi mainitun legendaarisen savolaisen kupletistin kanssa Iljalla on myös vahva veriside. Onhan kyseessä isä ja poika.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page