top of page

to 11. heinäk.

|

Kosonen & Perkiömäki

Improvisaation iloa: Jari Perkiömäki, Sirkka Kosonen ja Markus Pesonen

Musiikin monipuolisilla kentillä matkaavat ammattilaiset yhteiskonsertissa Kulttuurikellarilla!

Registration is Closed
See other events
Improvisaation iloa: Jari Perkiömäki, Sirkka Kosonen ja Markus Pesonen
Improvisaation iloa: Jari Perkiömäki, Sirkka Kosonen ja Markus Pesonen

Paikka & aika

11. heinäk. 2019 klo 19.00 – 21.00

Kosonen & Perkiömäki

Tietoa tapahtumasta

Sirkka Kosonen on kansanmusiikin eri tyyleihin ja äänenmuodostuksiin erikoistunut laulaja, joka on kotonaan niin perinteisten laulutyylien kuin kokeellisen improvisaation maailmoissa. Sirkan yhtyeistä tärkeimpiä ovat MeNaiset, Siba Folk Big Band ja Perriin Tyssit. Sirkkaa voi kuulla niin hanuristina tanssimusiikkiyhtyeissä kuin ääni-improvisoijana monitaiteisissa konteksteissa.

Markus Pesonen on säveltäjä, kitaristi, multimediataiteilija ja opettaja, joka toimii laaja-alaisesti musiikin, äänen ja kuuntelun parissa. Nykymusiikin saralla hänet tunnetaan erilaisista kokoonpanoista aina kitaraa ja elektronisia elementtejä yhdistävästä sooloprojektista 11-henkiseen Markus Pesonen Hendectet -ensembleen, ja monista tyylilajeista aina kamarimusiikista teknoremixiin. Markus on myös tehnyt 12 monitaide näyttelyä ja musiikkia 15:sta teatteri- ja tanssiteokseen sekä kolmeen elokuvaan. Markus on opettanut työpajoja, mestarikursseja ja seminaareja ympäri Eurooppaa, ja hänet tunnetaan toiminnasta eri tyylilajien ja taiteenalojen kesken. 

Jari Perkiömäki on tunnettu klarinetistina ja saksofonistina erilaisissa jazz-kokoonpanoissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin jo 80-luvulta alkaen. Hänen tyyllinen kirjonsa ulottuu perinteisemmistä jazztyyleistä kokeellisempaan improvisaatioon. 

Sirkka ja Jari julkaisivat vuonna 2012 SirkkaTrio -CD:n ja he ovat esiintyneet tällä trio-kokoonpanolla aina Kiinaa ja Etelä-Amerikkaa myöten. Kulttuurikellarin illassa trion kitaristina on ensi kertaa Markus Pesonen, jonka kanssa Sirkka esiintyi viime vuonna Koloveden Ukonvuorella. Odotettavissa on hienoja musiikillisia kohtaamisia ja improvisaation iloa!

Liput 15 / 20 e käteisellä ovelta, ennakkovaraukset ja lisätiedot puh. 0400 563 323

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page