top of page

pe 17. kesäk.

|

S Creatives Festival

Kahden teoksen ilta

Klo 18-18.30 Eevi Kinnunen & Nihkee Akka: Tanssia ja Lavarunoutta. Klo 19-20.30 Tarinateatteriryhmä SHHH: Törmäys kurssissa?

Takaisin etusivulle
Palaa
Kahden teoksen ilta
Kahden teoksen ilta

Tapahtuman järjestää

17. kesäk. 2022 klo 18.00 – 20.30

S Creatives Festival

Lisätietoa

Yhteislippu molempiin esityksiin 14 / 7 e.

Eevi Kinnunen & Nihkee Akka: Tanssia ja Lavarunoutta   

Eevi Kinnunen ja Nihkee Akka (Jonna Nummela) yhdistävät spontaanilla tavalla tanssin ja lavarunouden. Illassa tullaan kuulemaan Nihkeen Akan aiempaa tuotantoa, sekä improvisaatiota yhdistettynä Eevin tanssi-improvisaatioon.    

Eevi Kinnunen on Savonlinnasta kotoisin oleva, nykyisin Brysselissä asuva tanssitaiteilija. Tällä hetkellä Eevin suuri inspiraatio on ihmisen tunne-elämän käsittely ja ilmaiseminen kehollisuuden kautta. Tunteet kuten ilo, suru, rakkaus, riemu, himo ja raivo ohjaavat Eevin työtä usein spontaanilla tavalla. Mielikuvitus on hänelle rakas työkalu, joka toimii mahdollistajana kehon ja äänen ilmaisun loputtomien mahdollisuuksien tutkimisessa. Eevi inspiroituu ympärillään olevista ihmisistä, ja erilaisista elämänkokemuksista lähteenä liikkeelle ja luovuudelle. Hän pyrkii työllään rakentamaan turvallisempia tiloja niin luoda, harjoittaa kuin nauttia tanssia. Eevin työt ilmaisevat ja tutkivat usein queer kokemusta.    

Jonna Nihkee Akka Nummela on vantaalainen mutta nyttemmin Raikuulaistunut lavarunoilija, jonka työssä keskeistä on feministinen huumori ja normikriittisyys. Taiteessaan Nummela tutkii, hellii ja purkaa erilaisia valta-asetelmia, lavarunous on hänelle häpeilemättömän vallankumouksellinen projekti. Nihkee Akka on Poetry Slamin Pohjoismaiden mestari ja kansainvälisesti yksi  tunnetuimmista suomalaisista uuden polven lavarunoilijoista. Hän on esiintynyt mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Ruisrockissa, Bättre Folkissa ja useissa YLE:n kanavissa.

klo 19-20.30

Tarinateatteriryhmä SHHH: Törmäys kurssissa?    

Millaisiin asioihin tunnut törmäilevän tuon tuosta? Millaisia seurauksia törmäyksillä on ollut? Onko olemassa onnekkaita törmäyksiä tai törmäytyksiä? Oletko aikaisemmin törmännyt tarinateatteriin?  Tule kokemaan tarinoiden ja törmäyksien voima!  Tarinateatteri on improvisaatioteatterin muoto, jossa yhteisöllisyys on vahvasti läsnä. Tarinateatterissa esitetyt tarinat ovat osallistujien omakohtaisia muistoja, muistikuvia, tunteita tai tunnelmia. Playback Theatre sananmukaisesti näyttelee, leikkii, pelaa tai jopa soittaa takaisin ihmisten elämän hetkiä osin teatterista tutuin menetelmin.

Teatteriryhmä SHHH on vuonna 2018 perustettu savonlinnalainen ryhmä, joka tarjoilee improvisoituja esityksiä tarinateatterin lisäksi klovnerian sekä improteatterin menetelmin.   https://www.facebook.com/teatteriryhmashhh

Jaa tapahtuma

bottom of page