top of page

to 28. syysk.

|

Santeri Rautiainen

Karheinz Stockhausen: In Concert

Kahden klassisesti kouluttautuneen kitaristin konsertissa kuullaan Karheinz Stockhausenin kulttiteos Eläinrata- 12 melodiaa jokaiselle tähtimerkille. Liput 10 e ovelta.

Takaisin etusivulle
Paluu
Karheinz Stockhausen: In Concert
Karheinz Stockhausen: In Concert

Paikka & aika

28. syysk. 2023 klo 19.00 – 21.00

Santeri Rautiainen, Jonne Grans

Tietoa tapahtumasta

Konsertin ohjelmana kuullaan Karlheinz Stockhausenin teos Tierkreis (Eläinrata). Stockhausen kuuluu niiden säveltäjien joukkoon, jotka muodostavat olennaisen osan 1900-luvun säveltaiteen historiaa, siltikin hänen musiikkiinsa törmää useammin tietokirjassa kuin konserttisalissa. Teos koostuu 12 osasta, jotka on otsikoitu tuntemiemme horoskooppimerkkien mukaan. Astronomisten sekä astrologisten elementtien lisäksi teos koskettaa myös tilamusiikin (raummusik) estetiikkaa. Teos syntyy myös improvisaation kautta, joten jokainen esityskerta on aina väistämättä erilainen. Teoksen esittävät kaksi kitaristia, jotka tuottavat ääntä sekä akustisin että elektronisin keinoin. Stockhausenin teos kuuluu 1900- luvun jälkipuoliskon merkittävimpiin vapaalle kokoonpanolle sävellettyihin teoksiin, ja se kuullaan nyt toista kertaa Suomessa tällä̈ kokoonpanolla.

Kitaristi Jonne Grans valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016, jossa hän opiskeli Andrzej Wilkusin johdolla. Ulkomailla hän on opiskellut mm. Massimo Felicin johdolla Etelä-Italiassa vuosina 2011-2012 sekä Jürgen Ruckin johdolla Saksan Würzburgissa vuonna 2015. Sivusoittimenaan Grans soittaa mandoliinia, jota hän on opiskellut Jukka Särkän johdolla. Sen lisäksi käsissä pysyvät myös mm. banjo ja 11- kielinen alttokitara.  

Muusikko Santeri Rautiainen on opiskellut musiikkia monipuolisesti ja valmistui maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, Alicanten yliopistosta sekä Maastrichtin konservatoriosta. Lisäksi hänelle on myönnetty Diploma di Merito Sienan kesäakatemiasta. Klassisen kitaransoiton ohessa Rautiainen kartoittaa myös elektronisen ilmaisun mahdollisuuksia erikoisrakenteisella sähkökitaralla, joka on syntynyt yhteistyössä soitinrakentaja Philipp Neumannin kanssa.

Kesto 45 min. Konsertin on ystävällisesti mahdollistanut Alfred Kordelinin Savonlinnan rahasto.

Konsertin järjestää Santeri Rautiainen ja Jonne Grans, yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Liput 10€ puoli tuntia ennen ovelta!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page