top of page

to 15. jouluk.

|

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry

Kauneimmat barokkijoululaulut

Kaisa Makkonen & Ensemble Nylandia: Sini Vahervuo (huilut), Jarmo Julkunen (ukulele ja luuttu), Matias Häkkinen (cembalo)

Takaisin etusivulle
Palaa
Kauneimmat barokkijoululaulut
Kauneimmat barokkijoululaulut

Paikka & aika

15. jouluk. 2022 klo 19.00

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry

Tietoa tapahtumasta

Liput 15 / 10 € ovelta ja ennakkoon osoitteesta https://holvi.com/shop/ensemblenylandia/section/konserttiliput/

Kauneimmat barokkijoululaulut -ilta sisältää joululauluja 1500-1700-lukujen Euroopasta periodi-instrumentein soitettuna - yhteislaulua unohtamatta. Moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista on peräisin jo barokin aikakaudelta. Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on barokin ajan Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Konsertissa kuullaan ja lauletaan yhdessä näitä tuttuja ja rakkaita lauluja barokkityyliin.

Kaisa Makkonen on syntynyt Savonlinnassa ja aloittanut lauluopinnot jo 14 vuotiaana. Hän opiskeli Savonlinnan Taidelukiossa musiikkia ja näyttämötaiteita Chieko Okabe-Silvastin ohjauksessa. Vuonna 2008 Makkonen valmistui Turun konservatoriosta klassisen musiikin linjalta.Turun ammattikorkeakoulusta hän valmistui 2012 oopperalaulaja/musiikkipedagogi Lilia Varnaksen ohjauksessa Muusikoksi. Sen jälkeen hän aloitti opinnot Wienin konservatoriossa (Music und Kunst, Privat Universität der Stadt Wien) oopperalaulaja Elena Filipovan ja Bodjidar Nikolovin johdolla, ja valmistui oopperamusiikin maisteriksi helmikuussa 2017.

Makkonen on täydentänyt lauluopintojaan mestarikursseilla: Tom Krause, Bodjidar Nikolov, Jorma Silvasti, Rilla Kyykkä ja Mikko Franck. Lisäksi hän on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2008–2010. Syksyllä 2012 Makkonen osallistui Wienin modern opera tapahtumaan esittäen Marian roolin Dirk D’ases oopperassa Azrael suurella menestyksellä. Koulun tuotannoissa 2013 Makkonen debytoi Despinana Cosi fan tutte-oopperassa ja Contessa Almavivana Le nozze di Figaro-oopperassa.

Viime aikoina Makkonen on esiintynyt lähinnä konserteissa mm. Savonlinnan kaupunginorkesterin kanssa ja erilaisissa tilaisuuksissa sekä Suomessa että Wienissä Itävallassa.

Konsertin järjestää Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry / Café Barock, yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ja ESMO ry.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page