top of page

pe 12. heinäk.

|

Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Kellari-Klubi: Andres Roots & Jantso Jokelin (EST/FIN)

Viron tunnetuin bluesmuusikko ja Suomen paras huuliharpisti heittävät keikan Kulttuurikellarilla 12.7.2024. Liput ovelta 18/20€, ja bluesit soivat kello 19:00 alkaen!

Takaisin etusivulle
Paluu
Kellari-Klubi: Andres Roots & Jantso Jokelin (EST/FIN)
Kellari-Klubi: Andres Roots & Jantso Jokelin (EST/FIN)

Paikka & aika

12. heinäk. 2024 klo 19.00 – 21.00

Savonlinnan Kulttuurikellari ry, Jantso Jokelin, Andres Roots

Tietoa tapahtumasta

Andres Roots & Jantso Jokelin (EST/FIN)  

Jantso Jokelin kuuluu maamme harvinaislaatuisiin huuliharpun taitajiin. Hän on soittanut vuosien varrella useissa maailmanmusiikkia, bluesia ja vaihtoehtorockia yhdistelevissä kokoonpanoissa. Viime vuodet Jokelin on keskittynyt säveltämään uutta soolomateriaalia erityisesti laululle, resonaattorikitaralle ja huuliharpulle. Vuonna 2023 ilmestynyt soolo-EP "Silver Lining" yhdistelee juurevan bluesin sävyjä tarinavetoiseen laulaja-lauluntekijä-folkiin modernilla otteella. Jokelin sijoittui kolmanneksi maailman suurimmassa huuliharppukilpailussa Saksan Trossingenissa vuonna 2009. Hän on myös katusoiton Suomen mestari, ja kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen yleistietokirjan huuliharpusta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jantso_Jokelin  

Vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki Tarton virallinen lähettiläs Andres Roots on kotimaansa ja Suomen lisäksi keikkaillut myös Amerikan etelässä, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Puolassa, Slovakiassa, Tsekeissa, Liettuassa ja Latviassa. Radiossa on entisen Bullfrog Brown -kitaristin musiikki soinut jopa viidellä mantereella ja hänen vuonna 2016 ilmestynyt LP "Roots Music" on yhä ainoa Baltiassa listojen kärkeen yltänyt blueslevy. Tuoreimman pitkäsoiton "Vol. 12" yhteydessä ovat kriitikot ehtineet puhua sekä kultakauden delta bluesista että Davy Grahamista, Leo Kottkesta, Ry Cooderista ja jopa akustisesta Led Zeppelinistä. 

http://www.andresroots.com/  

Andres Roots & Jantso Jokelin "Django" (studio): https://youtu.be/hgEV0QuiV78?si=ZFWrpF6ZiX6g5qLy  

Andres Roots & Jantso Jokelin "Legacy Blues" (live): https://youtu.be/wrd6G_KQ7O0?si=SFzKuftkHB7Ik-Fr  

Andres Roots & Jantso Jokelin "Jook Jones" (live): https://youtu.be/98sjg0RKC0w?si=-AcJ9qomWiSOH127

Liput ovelta 18/20€ puoli tuntia ennen!

Tapahtuman järjestää Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page