top of page

ke 04. toukok.

|

Mikkelin kesäyliopisto & Kulttuurikellari

Kielletty! Kirjallisuusklubi - vieraana Juha Hurme

Kielletty! klubeilla sananvapauden, sensuurin ja ihmisoikeuksien näkökulmat siirtyvät klubi-illan kontekstiin taiteen keinoin. Kaikki klubi-illat ovat maksuttomia. Varmistat paikkasi saapumalla paikalle hyvissä ajoin.

Takaisin etusivulle
Palaa
Kielletty!  Kirjallisuusklubi - vieraana Juha Hurme
Kielletty!  Kirjallisuusklubi - vieraana Juha Hurme

Paikka & aika

04. toukok. 2022 klo 18.00

Mikkelin kesäyliopisto & Kulttuurikellari

Tietoa tapahtumasta

Kielletty! kirjallisuusklubien vieraana on kirjailija, teatterintekijä Juha Hurme. Hän kertoo, miksi Jaakko Juteinin filosofinen pääteos tuomittiin julkisesti poltettavaksi Viipurin torilla. Hurme pohtii puheenvuorossaan myös August Ahlqvistin kritiikkiä Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä, Minna Canthin näytelmistä noussutta kohua sekä Elias Lönnrotin keräämää eroottista aineistoa, jota ei kelpuutettu Kalevalaan.

Mielenkiintoinen tarina liittyy niin ikään norjalaiskirjailija Agnar Myklen tuoreeltaan suomennettuun romaaniin Laulu punaisesta rubiinista, se päätyi poltettavaksi Rauma Repolan uunissa konepistoolimiesten valvonnassa. Kirjallisuusklubeja emännöi Susanna Kolehmainen, joka myös lukee tekstinäytteitä.

Tapahtuman järjestää Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry:n ja Pieksämäen Seutuopiston kanssa. Kyseessä on Etelä-Savon kulttuurirahaston ideaan perustuva ja rahoittama tapahtumakokonaisuus.

Esitykset 

Ti 3.5. klo 18 Mikkelin teatterin Teatteriklubilla, Savilahdenkatu 11 

Ke 4.5. klo 18 Savonlinnan Kulttuurikellarilla, Olavinkatu 34

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page