top of page

to 12. toukok.

|

Mikkelin kesäyliopisto & Kulttuurikellari

Kielletty! Musiikkiklubi - vieraana Jaakko Pitkänen

–KELLARIFESTIVAALI– Kielletty! klubeilla sananvapauden, sensuurin ja ihmisoikeuksien näkökulmat siirtyvät klubi-illan kontekstiin taiteen keinoin. Kaikki klubi-illat ovat maksuttomia.

Takaisin etusivulle
Palaa
Kielletty! Musiikkiklubi - vieraana Jaakko Pitkänen
Kielletty! Musiikkiklubi - vieraana Jaakko Pitkänen

Paikka & aika

12. toukok. 2022 klo 18.00

Mikkelin kesäyliopisto & Kulttuurikellari

Tietoa tapahtumasta

TAPAHTUMA ON OSA KELLARIFESTIVAALIA 30.4. - 28.5.2022

Musiikilla on ollut kautta vuosisatojen tärkeä paikkansa eri kulttuurien sisällä. Ei ole kulttuuria eikä kansakuntaa ilman musiikkia. Musiikki on ollut myös usein valtakoneiston väline tai vastarintaliikkeiden keino tuoda ajatuksiaan esille. 

Tietyt kappaleet eivät aina kaikkia ole miellyttäneet ja ne ovat joutuneet erilaisten sensurointitoimenpiteiden kohteeksi. Sensurointi ei ole ollut kuitenkaan aina poliittista, syynä on voinut olla muun muassa alatyylisyys, mielipiteiden loukkaaminen, uskonnolliset syyt tai vain yksinkertaisesti huono esitys.

Näistä ”kielletyistä” lauluista muusikko Jaakko Pitkänen kertoo sanoin, esimerkein ja esityksin Kielletty! musiikkiklubi-illoissa.

Tapahtuman järjestää Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry:n ja Pieksämäen Seutuopiston kanssa. Kyseessä on Etelä-Savon kulttuurirahaston ideaan perustuva ja rahoittama tapahtumakokonaisuus.

Esitykset Pe 6.5. klo 18 Pieksämäen Poleenissa, Savontie 13 Pieksämäki

To 12.5. klo 18 Savonlinnan Kulttuurikellarilla, Olavinkatu 34

Ti 17.5. klo 18 Mikkelin teatterin Teatteriklubilla, Savilahdenkatu 11

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page