top of page

to 20. heinäk.

|

Savon Kinot Oy

Kino & Sapuska: AMADEUS (Director’s Cut)

Nauti elokuvasta ja herkuttele Kellarin ravintolan antimilla! AMADEUS (Director’s Cut) torstaina 20.7. klo 18.00 Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja kesto 3 h. Liput 20 euroa.

Takaisin etusivulle
Paluu
Kino & Sapuska: AMADEUS (Director’s Cut)
Kino & Sapuska: AMADEUS (Director’s Cut)

Paikka & aika

20. heinäk. 2023 klo 18.00 – 21.00

Savon Kinot Oy, Kulttuurihanat ay

Tietoa tapahtumasta

Miloš Formanin historiallinen epookkielokuva oli ilmestyessään suuri menestys; Amadeus palkittiin kahdeksalla Oscar®-palkinnolla 11 ehdokkuudestaan.

Keisari Joosef II:n hovisäveltäjänä arvostettu Antonio Salieri (parhaan miespääosan Oscar®-palkinnon roolistaan voittanut F. Murray Abraham) pitää Wieniin saapunutta Wolfgang Amadeus Mozartia (parhaan miespääosan Oscar®-ehdokkuuden roolistaan saanut Tom Hulce) säveltäjänerona, jolle Jumala on antanut taivaallisen lahjan luoda musiikkia. Nöyrän ja hurskaan Salierin ihailu kääntyy kuitenkin katkeruudeksi omasta keskinkertaisuudestaan säveltäjän huomatessa Mozartin rietastelevat elämäntavat. Salierin sisäinen piinaus ajaa hänet suunnittelemaan kostoa hänet hylänneelle Jumalalle – historiaa värittävässä elokuvassa mielisairaalaan joutuva vanha säveltäjä pitää Mozartin kohtaloa omana syynään.

Vuorottelua vanhan Salierin mielisairaalassa tekemän synnintunnustuksen ja Mozartin elämää visuaalisesti rikkaassa miljöössä maalailevien takaumien välillä säestää klassismin kultapojan, Mozartin, mestariteokset läpi elämäkerrallisen draamaelokuvan.

Kulttuurikellarin Kino & Sapuska -näytöksiin liput ostetaan Savon Kinojen verkkokaupasta tai Killan tai Kuvalinnan lippukassoilta. Kun lippu on ostettu, voi Kulttuurikellarin nettisivuilta tehdä ennakkotilauksen tarjottavista. Tarjottavia voi nauttia katsoessaan elokuvaa Kulttuurikellarin mukavien sohvien ja pöytien ääressä. Tarjottavat odottavat pöydässä näytökseen saapuvaa, ja ne maksetaan saavuttaessa esitykseen. Myös näytöksen aikana on mahdollista ostaa lisää syötävää tai juotavaa.

Kulttuurikellarissa on pöytiä rajoitettu määrä, joten liput ja tarjoilut kannattaa ostaa ja varata hyvissä ajoin etukäteen. Näytöslippuja ostettaessa ei voi varata tiettyjä paikkoja, vaan Kellarin ravintolan henkilökunta sijoittelee katsojat pöytiin tarjoilutilausten perusteella, kuitenkin niin että seurueet pääsevät samaan pöytään.

Mikäli näytöstä ei myydä loppuun ennakkoon, tulee lippuja myyntiin myös Kulttuurikellarille ennen näytöstä. Kulttuurikellarin salin takaosassa sijaitsevaan teatterikatsomoon voi ostaa näytöslippuja, mutta sinne ei voi tilata tarjoiluja.

Liput 20 € (sarja-, yritys- ja lahjaliput eivät käy maksuvälineenä). Lipun voi maksaa kulttuurieduilla elokuvateatterin lippukassalla.

Osta elokuvalippu: https://www.savonkinot.fi/event/4903/title/kino_and_sapuska_amadeus/

Tilaa tarjoilut: www.kulttuurikellari.com/kinosapuska (viimeistään keskiviikkona 19.7. klo 12.00)

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page