top of page

la 17. elok.

|

Savonlinna International Nature Film Fest.

Leffabrunssi

Luontoelokuvafestivaali ja Kulttuurihanat tuottaa Kellarille herkullisen lähiruokabrunssin kera meditatiivisen elokuvaelämyksen!

Registration is Closed
See other events
Leffabrunssi
Leffabrunssi

Paikka & aika

17. elok. 2019 klo 11.00 – 12.30

Savonlinna International Nature Film Fest.

Tietoa tapahtumasta

Tule herkuttelemaan lähiruokaherkuilla ja seuraamaan karhunpoikasten elämää! Leffabrunssilla nähdään koko perheelle soveltuva, meditatiivinen luontodokumentti Kamchatka bears. Life begins. Leffabrunssin Kulttuurikellarille tuottaa yhdessä Savonlinnan Kansainvälinen luontoelokuvafestivaali ja Kulttuurihanat.

LIPUT 18 € sis. elokuvalipun ja brunssilautasen, huom! suosittelemme lipun ostamista ennakkoon osoitteesta savonlinnankansainvalistenluontoelokuvafest.selz.com.

BRUNSSILAUTANEN sisältää:

- paikallisen gluteenittoman erikoisleipomon (GlutExo) muikku/kasvispiirakkaa ja vegaanista aiolia (L,M,G)

- täytetty vegaaninen aamiascroissant (sis. vegaanista juustoa, hummusta, rucolaa, punasipulia ja omenaa) (L,M)

- vegaanista mustikkapiirakkaa (L,M)

- kauden kotimaisia marjoja ja hedelmää

- paikallista alkoholitonta kuohujuomaa (Saimaan marja)

- juuressipsejä

Lastenlautanen 13 € (sis. kurkulla ja tomaatilla täytetty croissant, mustikkapiirakkaa ja marjoja/hedelmiä)

ELOKUVA: Kamchatka Bears. Life Begins

Jos tähän elokuvaan tulisi liittää yksi sana, se voisi olla tasapaino. Ja jos perheen pienemmiltä kysyisi, mitä karhu sanoo, vastaus voisi olla elokuvan katsomisen jälkeen kirjava: karhu örisee, pulputtaa, tuhisee, korisee ja välillä toki myös karjuu.

Elokuva seuraa kahta karhuemoa pentuineen Etelä-Kamchatkan suojelualueella Euraasiassa. Tesla kahden ja Masha neljän pentunsa kanssa aterioivat Kuril-järvellä, joka on Euraasian suurin punalohen kutualue ja Unescon maailmanperintökohde. Kun maisemat hämmästyttävät ja lajiston kirjo ihastuttaa, törmää hassuun mielen ristiriitaan: mikä unelmien satumaa lähteä vaikka patikkaretkelle, mutta toisaalta elokuvassa nähtävän alueen jättimäinen vaakakuppi on balanssissaan juurikin seudun koskemattomuuden vuoksi.

Elokuvan viesti luonnon puolesta ei niinkään nojaa kielelliseen tai suorapuheiseen kuvalliseen aineistoon, vaikka prologissa ja epilogissa tarjotaankin informaatiota karhuista ja alueen tilasta. Tarinan kantaaottavuus löytyy enemmänkin metatasolta hienovaraisesti, jopa ovelasti, toteutettuna. Se on huikeissa maisemissa, telmivissä karhunpennuissa ja punalohissa peilikirkkaassa vedessä. Ne itse herättävät pysyvyyden toiveen. Kun mielen kääntää ympäri ja alueen monimuotoisuutta rupeaakin arvioimaan luonnonvaroina, herää pelko jonkin näin ainutlaatuisen menettämisestä. Karhuja seuratessa toivoo, että niiden seuraavatkin sukupolvet olisivat ympäristönsä kasvatteja.

2018 / Venäjä

Kesto: 52 min

Kieli: englanti

Tekstitys: -

Ikäraja: S

Ohjaus: Vladislav Grishin, Irina Zhuravleva

Käsikirjoitus: Dmitry Shpilenok, Igor Shpilenok

Kuvaus: Mikhail Rodionov, Gennady Shalikov, Dmitry Voronov, Andrey Zakharenko, Mike Korostelev

Leikkaus: Vladislav Grishin

Musiikki: Georgy Khimoroda

Äänisuunnittelu: Yulia Glukhova

Tuotanto: Irina Zhuravleva, Dmitry Sukhanov

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page