top of page

to 27. lokak.

|

Savonlinnan seurakunta

Luentosarja Universumi vailla merkitystä?

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen on kirjoittanut kriittisen analyysin Yuval Noah Hararin kirjoista Homo Sapiens. Ihmisen lyhyt historia, Homo Deus. Huomisen lyhyt historia ja 21 oppituntia maailman tilasta.

Takaisin etusivulle
Palaa
Luentosarja Universumi vailla merkitystä?
Luentosarja Universumi vailla merkitystä?

Paikka & aika

27. lokak. 2022 klo 18.00

Savonlinnan seurakunta

Tietoa tapahtumasta

Hararin kirjat ovat saavuttaneet valtavan kansainvälisen suosion ja ovat Suomessakin eniten myytyjen tietokirjojen joukossa. Hararin kirjojen voidaankin jo katsoa vaikuttaneet paljon myös suomalaisten maailmankuvaan. Kirjan aiheita käsittelevä luentosarja "Universumi vailla merkitystä" alkaa Savonlinnan Kulttuurikellarissa torstaina 6.10 klo 18 ja jatkuu torstaisin 3.11. saakka. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

”Mielenkiintoisuudestaan huolimatta Hararin käsitys ihmiskunnasta on ratkaisevasti puutteellinen: hän sulkee pois sen varteenotettavan mahdollisuuden, että universumilla ja siinä olevalla elämällä on Luoja ja häneen perustuva merkitys”, kertoo Sammeli Juntunen. ”Väitän, että myös Hararin kirjoittaman ihmiskunnan historian perusteella voi havaita, että Luoja ja hänen luomistyönsä pilkahtelee siellä täällä ihmiskunnan biologisessa evoluutiossa ja kulttuurievoluutiossa. Tämän huomaaminen on tärkeää, sillä nykymaailman eräs keskeinen ongelma on Luojan olemassaolon kieltäminen ja siitä johtuva olemassaolon merkityksettömyyden tunto. Minusta on kirkkoherrana ja dosenttina tärkeää pitää esillä olomassaolon ja elämän merkityksellisyyttä.”

Alun perin luentosarjan piti toteutua jo tammikuussa 2022, mutta koronatilanteen takia alkamisajankohtaa jouduttiin siirtämään.

Tapahtuman järjestää Savonlinnan seurakunta. Yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page