top of page

ti 13. jouluk.

|

Markus Etola, kulttuuritoimija

Make Europe Great Again Vol 1. #MEGA

Palkittu Make Europe Great Again on mahdollisesti ainoa suomalainen täysin yksityisesti tuotettu dokumenttielokuva. Se kertoo Euroopan tulevaisuudesta y-sukupolven sanoin ja kuvin. Dokumenttielokuvassa kierretään ympäri Eurooppaa etsien uutta visiota Euroopalle.

Takaisin etusivulle
Palaa
Make Europe Great Again Vol 1. #MEGA
Make Europe Great Again Vol 1. #MEGA

Paikka & aika

13. jouluk. 2022 klo 17.00

Markus Etola, kulttuuritoimija

Tietoa tapahtumasta

Eurooppa on saavuttanut kaikki suuret visiot, rauha, vapaa kaupankäynti, vapaa liikkuvuus, yhteinen valuutta, opiskelumahdollisuudet muissa euroopan maissa jne…

Kuitenkin koko kaksituhattaluvun ajan Eurooppa on ajelehtinut eteenpäin ilman suurta visiota. Nyt Eurooppa on ehkä suurimman haasteensa edessä sitten perustamisensa. On aika inspiroitua euroopasta ja siellä elävistä ihmisistä. Elokuvassa esiintyvät nuoret edustavat eri aloja ja jakavat heidän näkemyksiään sekä visioitaan. Samalla seurataan kuvausryhmän etenemistä ympäri eurooppaa. Elokuvan tavoite on inspiroida ihmisiä.

Elokuvaa on ollut tekemässä noin 50 ihmisen joukko seitsemästä eri maasta. Ensimmäiset koekuvaukset kuvattiin vuonna vuonna 2011 Ukrainassa. Varsinaiset kuvaukset kuvattiin vuonna 2013. Kuvaukset kestivät 55 päivää, dokumenttielokuvaa kuvattiin: Suomessa, Saksassa, Tsekeissä, Unkarissa, Kreikassa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Hollannissa ja Sveitsissä.  Viimeiset kuvaukset kuvattiin keväällä 2018 Alavudella Etelä-Pohjanmaalla.

Elokuvan ovat tuottaneet Ilkka Tiainen (Ike Novikoff), Olga Novikova ja Jani Pomell.

Elokuvan leikkauksen on tehnyt Kim Finn.

Elokuva on Ike Novikoff:in ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva, tätä ennen Novikoff on tuottanut mainoksia mm. yhteisöille ja yksityisille yrityksille. Lisäksi Novikoff on tuottanut Hyviä uutisia Afrikasta Good TV kanavalle.

Dokumenttielokuva edistää uutta suuntaa jossa keskitytään tarkoituksellisesti positiiviseen, kouluttavaan ja inspiroivaan sisältöön.

Elokuva voitti tammikuussa 2019 Jury:n palkinnon Amsterdamin ARFF dokumenttielokuva festivaaleilla ja lokakuussa 2019 Latitude Filmifestivaalin pronssipatsaan.

http://aroundfilms.com/january-2019-award-board/ https://latitudefilmawards.com/october-2019/#page-content

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=0C4sog9s8BM&t

Vapaa pääsy. Elokuvan tarjoaa Markus Etola, kulttuurin moniosaaja. Yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page