top of page

su 27. helmik.

|

Olavin Jazz ja IV Suruton Festivaali / Nova

Naïssam Jalal - Quest of the Invisible

Ranskalainen huilisti Naïssam Jalal esiintyy Kulttuurikellarilla sunnuntaina 27.2. klo 18!

Takaisin etusivulle
Palaa
Naïssam Jalal - Quest of the Invisible
Naïssam Jalal - Quest of the Invisible

Paikka & aika

27. helmik. 2022 klo 18.00

Olavin Jazz ja IV Suruton Festivaali / Nova

Tietoa tapahtumasta

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen kehutun trionsa helmikuun viimeisellä viikolla.  Quest of the Invisible-yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 hienon Suomen debyytin tehnyt ranskalaisyhtye pääsee vihdoinkin esiintymään laajemmin Suomessa. Viikon kestävä kiertue käynnistyy Turusta 21.2.  ja päätyy sunnuntaina 27.2. Savonlinnaan.     

Naïssam Jalal - Quest of the Invisible 

Naïssam Jalal huilu, nay, ääni, sävellys   

Leonardo Montana piano   

Claude Tchamitchian kontrabasso

Ovet auki klo 17:30 | Liput ovelta sekä nettilippu.fi 20/18€

https://www.nettilippu.fi/fi/event/olavinjazz2022_1-2-2

Järjestää: Olavin Jazz ja IV Suruton Festivaali / Nova Records Oy

Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Mestarillinen mystiikan ja jazzin risteyskohta

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa "näkymättömän etsintään" kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä triokokoonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka levyllä keskittyy soittamaan itämaistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Pariisissa varttunut ja klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia alan mestarien johdolla. Hän on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

"Emme väitä, että olisimme löytäneet näkymättömän; suurimmat mystikot ovat omistaneet koko elämänsä sille ja vain joskus onnistuneet. Se, että olemme ottaneet askeleen kohti näkymätöntä, puskee meitä eteenpäin tutkimaan uusia soittotapoja, kokemaan uusia tuntemuksia, kääntymään sisimpämme ytimeen käyttäen hiljaisuutta ja transsia." kertoo Jalal.

"Kolmikon välille tihentyy samantien näkymätön verkko, joka vie muusikoiden välisen kuuntelemisen ja reagoimisen huippuunsa. Qu­est of the In­vi­sib­le -trio on mie­len­ti­la, me­di­ta­tii­vi­nen ko­ke­mus, miel­tä puh­dis­ta­va." – Sari Jaatinen, Raahen seutu 28.7.2019    

Naïssam Jalal - Quest of the Invisible Suomessa 21.-27.2.2022  

- Ma 21.2. klo 19 Turku, Turun konservatorio ja musiikkiopisto/ Mestarinkadun sali 

- Ti 22.2. klo 19 Helsinki, Savoy-teatteri 

- Ke 23.2. klo 19 Tampere, G Livelab 

- To 24.2. klo 19 Seinäjoki, Kalevan naveta, Hugo-sali / Jazzoikoon!

-  Pe 25.2. klo 19 Äänekoski, Suolahtisali La 26.2. klo 19 Joensuun Musiikkitalvi Carelia-sali / Jazzkerho 76 ry 

- Su 27.2. klo 18 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavinjazz    

Kiertueen tuotanto: Tour'n'Sol Prod & Vapaat äänet Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, CNM Centre National de la Musique, AJC Association Jazzé Croisé

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page