top of page

ma 06. tammik.

|

Kulttuurikellari

Näyttely, Pirjo Kaartinen

Pirjo Kaartinen: Voimallisissa vesissä, Kulttuurikellarin ravintolassa 6.1.–29.2.2020

Takaisin etusivulle
Palaa
Näyttely, Pirjo Kaartinen
Näyttely, Pirjo Kaartinen

Paikka & aika

06. tammik. 2020 klo 16.00 – 29. helmik. 2020 klo 23.00

Kulttuurikellari

Tietoa tapahtumasta

Pirjo Kaartinen, Voimallisissa vesissä, maalauksia

Lahtelainen Pirjo Kaartinen on tuonut Kulttuurikellarin näyttelyyn ilmastonmuutosta käsitteleviä maalauksiaan. Kaartinen on lähestynyt aihettaan paitsi maalaamalla kuvittelemaansa ja kokemaansa, myös tutkimalla, lukemalla ja kuuntelemalla. Kaartinen liikkuu teoksissaan esittävän ja abstraktin taiteen välillä, pelkistäen ja yleistäen.

Maalauksissa ilmastonmuutoksen kohteina ja kokijoina ovat sadunomaiset eläimet, sarjakuvamaiset ihmishahmot ja kuvitteelliset kasvit. Ilmastonmuutos maalausten aiheena on katastrofaalinen, ehkä siksi maalauksiin on kuin varkain etsiytynyt vastavoimana lempeitä värejä ja värisävyjä ja myös musta huumori pilkistää. 

Koska vesi on ympäristössämme kaiken ytimessä ja vedellä on suuri merkitys sekä ilmastonmuutoksessa että kestävässä kehityksessä, käyttää Kaartinen työskentelyssään vesivärejä. Hän tuo teostensa kuva-aiheet ja muodot esiin sekä lisäämällä että pesemällä ja poistamalla maalia kankaan pinnasta. 

Kaartinen työskentelee sekä pohjustamattomalle että pohjustetulle kankaalle. Hän käyttää maalauskankaina myös kirpputoreilta löytämiään vanhoja maalauspohjia sekä kehystää maalaamansa teokset siirtolavoilta keräämillään poisheitetyillä, upeilla kehyksillä.

Näyttely avoinna ravintolan aukioloaikoina seuraavasti:

ti-to 16-23

pe-la 16-01

su-ma Kulttuurikellarin tapahtumien yhteydessä

Vapaa pääsy

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page