top of page

ti 22. elok.

|

Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Northflip

Northflip Vol.1 levynjulkaisukonsertti Kellarin ravintolassa! Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu on 20€ tai vapaasti valittava tukisumma ja lisäksi yhtye myy tuoretta albumiaan.

Takaisin etusivulle
Paluu
Northflip
Northflip

Paikka & aika

22. elok. 2023 klo 19.00 – 21.00

Savonlinnan Kulttuurikellari ry, Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Northflip on savonlinnalaislähtöisen harmonikkataiteilija Viivi Maria Saarenkylän ja Joensuusta maailmalle ponnahtaneen kitaristi-säveltäjä J-P Piiraisen tuore yhtye, joka soittaa originaalia kansantanssiperinteeseen pohjautuvaa nykykansanmusiikkia. Northflipin ohjelmistossa suomalaisen kansanmusiikin perinteet ja virtuoottiset melodiat sekoittuvat mm. valssin, polkan ja polskan muodossa nykypäivän rytmimusiikin vauhdikkaaseen poljentoon sekä pohjoiseen melankoliaan luoden omaleimaisen ja yllätyksellisen äänimaailman. Konsertti on osa yhtyeen debyyttialbumin Northflip: Vol.1 -julkaisukiertuetta.

Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu on 20€ tai vapaasti valittava tukisumma ja lisäksi yhtye myy tuoretta albumiaan.

Yhtyeen muusikot Viivi Maria Saarenkylä ja J-P Piirainen ovat Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistuneita muusikoita, jotka ovat tahoillaan menestyneet kansainvälisesti omien instrumenttiensa nuorina taitajina. Piirainen on kehittänyt maailman ensimmäisen 5- kielisen kanteleen ja akustisen kitaran yhdistelmän guiteleen, jonka uniikkia äänimaailmaa kuullaan myös Northflipin uudessa ohjelmistossa. Saarenkylä on luonut nuoresta iästään huolimatta poikkeuksellisen laajan kansainvälisen uran pohjoismaisen harmonikkamusiikin uudistajana ja hänet tunnetaan parhaiten menestyksestään rajoja rikkovan saamelais-suomalaisen yhtyeen VILDÁn perustajana.

Northflip -yhtye toteuttaa elokuussa 2023 Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntiin suuntautuvan levynjulkaisukiertueen, joka tuo korkeatasoista ja vauhdikasta nykykansanmusiikkia pitäjiin! 

Kiertuetta tukee Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon Rahasto.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page