top of page

pe 20. tammik.

|

Olavin Jazz ry

Olavin Jazz – Aino & Miihkali

Aino Ruotanen (kantele) ja Miihkali Jaatinen (kitara ja banjo). Maailmanmatkaaja -duon vaikutteet kumpuavat läheltä ja kaukaa, ja laulujen tarinat tarkastelevat maailmaa ja elämää matkan varrelta.

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz – Aino & Miihkali
Olavin Jazz – Aino & Miihkali

Paikka & aika

20. tammik. 2023 klo 19.00

Olavin Jazz ry

Tietoa tapahtumasta

Aino Ruotasen kantelegroovet ja Miihkali Jaatisen taiturimainen kitaran- ja banjonsoitto vievät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisevät, eikä rytmeissä säästellä. Kanteleen live-looppaus luo duon kappaleille raameja, joita värittävät laulut ja improvisaatiot.

Liput 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2023-1-2-2-2-2-2

Aino & Miihkali aloitti toimintansa 2017 keikkailemalla Tanskassa, ja esiintyi 2018 Suomessa ahkerasti 28 konserttia käsittäneellä kiertueellaan "Outside Box", sekä julkaisi ensimmäisen singlensä "Siri's Runaway". Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin elokuussa 2019, ja se on saanut positiivisia arvioita ja radiosoittoja ympäri maailmaa. 

Vuonna 2022 Aino & Miihkali suuntasi kiertueensa Saksaan ja julkaisi uuden singlensä "Akileijat", jossa kuullaan vierailijana myös huippurumpali Anssi Nykästä. Duon jäsenet ovat vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa musiikillisia seikkailuissa, mm. yhtyeissä: Uniruukki, Afrotysonia, Paleface & Huolestuneet kansalaiset ja Hullut Hattuset. Viime vuosina duo on esiintynyt myös yhdessä Palefacen kanssa, mm. Ylen Puoli Seitsemän ohjelmassa joulukuussa 2021.

"Duon musiikki on kiinnostavaa kuunnella ja katsoa; kuulija pääsee seuraamaan kappaleiden monipuolisten liveloopattujen komppien rakentumista, ja sitä kuinka kanteleesta löytyy mitä hauskimpia perkussioita. Yhteissoitto on intensiivistä ja vie kuulijan mukanaan tarinoihin, joissa ollaan pyöräretkellä Tanskan pikku kylissä, metsästetään iPhonesta karannutta Siriä, ja etsitään ja löydetään mielenrauhaa."

Tapahtuman järjestää: Olavin Jazz ry. Yhteistyössä: Suomen Kansanmusiikkiliitto, Nova Records Oy / Suruton Festivaali & Savonlinnan Kulttuurikellari.

YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC7TfCayKIU4W9X_RWz2A6Yw

https://www.youtube.com/@ainomiihkali

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6k10XGDvOhFUXMNhbcEPM9

Homepage: https://ainomiihkali.com/

Facebook:https://www.facebook.com/ainomiihkali/

Instagram: https://www.instagram.com/ainomiihkali/

Levyarviota:

https://ainoruotanen.com/fi/blog/2019/11/01/arvioita-ja-lehtijuttuja-aino-miihkali-albumi/

www.ainoruotanen.com

www.miihkali.fi

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page