top of page

su 29. tammik.

|

Olavin Jazz ry

Olavin Jazz – Antti Lötjönen Quintet East

Antti Lötjönen Quintet East: Antti Lötjönen (kontrabasso), Verneri Pohjola (trumpetti, taskutrumpetti), Mikko Innanen (baritoni- altto- sopraninosaksofoni), Jussi Kannaste (tenorisaksofoni), Joonas Riippa (rummut)

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz – Antti Lötjönen Quintet East
Olavin Jazz – Antti Lötjönen Quintet East

Paikka & aika

29. tammik. 2023 klo 18.00

Olavin Jazz ry

Tietoa tapahtumasta

Huom! Konsertin alkamisaika klo 18!

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Savonlinnan kulttuurikellariin uuden levynsä ”Circus/Citadel" julkaisukiertueen merkeissä.

Miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla, mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin  maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle  kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen  ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa."

Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta ja mm. Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on.

“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.”  - Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Liput: 20/18 € https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2023-1-2-2-2-2 ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia. Kesto noin 2 tuntia (sis. väliaika).

https://wejazzrecords.bandcamp.com/album/quintet-east

Tapahtuman järjestää Olavin Jazz ry, Suruton Festivaali / Nova Records Oy. Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry. Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet / Kiertuetta tukevat Taike ja MES.

Kuva: Olli Suutela

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page