top of page

ke 15. tammik.

|

Olavin Jazz

Olavin Jazz: Mikko Pettinen Why Not

Olavin Jazzin illassa päästään mm. norpan pesien kolaajien mielenmaisemaan

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz: Mikko Pettinen Why Not
Olavin Jazz: Mikko Pettinen Why Not

Paikka & aika

15. tammik. 2020 klo 19.00 – 21.30

Olavin Jazz

Tietoa tapahtumasta

Mikko Pettinen Why Not aloittaa kiertueensa Savonlinnasta! Fonisti Joakim Berghäll on myös kotoisin Savonlinnasta ja Mikko Pettinen viettää kesiään Kerimäellä mökkeillen. Yhtyeen uudella levyllä ja keikkaohjelmistossa on kappale nimeltään ”Kolaajat” (Saving The Species), joka on omistettu Savonlinnan alueen vapaaehtoisille, jotka talvisin kolaavat jäällä lunta kinoksiksi norppien pesiä varten. Kappaleen melodia on saanut vaikutteita Vanhoja poikia viiksekkäitä -klassikosta. 

Mikko Pettinen Why Not on trumpetisti Mikko Pettisen (Umo, MP4, Mikko Pettinen & Happy People, Helsinki-Cotonou Ensemble) uusi jazzyhtye, todellinen huippukokoonpano, joka on perustettu syksyllä 2018. Why Not soittaa Mikko Pettisen uusia, juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä kappaleita, joissa akustinen jazz kohtaa elektroniset sävyt, efektit, luupit, etnosävyt, vapaamman improvisoinnin ja paikoitellen ambientitkin tunnelmat. Bändin ytimenä on pianoton kvartetti Chet Bakerin ja Gerry Mulliganin kokoonpanolla (trumpetti, baritonisaksofoni, basso ja rummut), mutta siihen tuo uusia ja yllättäviä sävyjä ja tasoja basisti Vesa Ojaniemen (Kasperi Sarikoski Nuance, Umo, Aapo Heinonen Quintet) ohjelmoinnit, joissa hän käyttää konemusiikista tunnettuja sämplereitä ja rumpukoneita ja saa ne elämään.

Rumpali Tuomas Timonen (mm. Herd, Tuomas Timonen Lifetime, Aleksi Tuomarila, Tuomas J. Trio, Yona) loihtii rumpusetistään aivan uusia soundeja Sensory Percussion –tietokoneohjelman avulla ja saksofonisti/multiinstrumentalisti Joakim Berghäll (Berghäll Triality, Ismo Alanko, Helsinki-Cotonou Ensemble) tuo baritonisaksofoninsa lisäksi sävyjä bassoklarinetistaan ja sellostaan sekä efektilaitteistaan. Mikko Pettisen soitinarsenaaliin kuuluu tässä kokoonpanossa trumpetin, flyygelitorven ja kornetin lisäksi laulu ja koskettimet, efektipedaalein väritettynä sekä ilman. Pettinen on saanut inspiraation sävellyksiin maailman nykytilasta, dystopiasta, ilmastonmuutoksesta ja luonnosta.

”Halusin tehdä jotain uutta ja yllättävää; sekä itselleni, bändikavereilleni sekä kuulijoille. Halusin haastaa itseni ja käyttää sävellyksissäni erikoisempia tahtilajeja. Tähän käytin apuna netin kautta ostamaani intialaista tablarumpukonetta. Tässä sävellystyössäni en ole kyseenalaistanut mitään vaan olen vain antanut ajatusten virrata. Siksi tämä musiikki on minulle todella rehellistä ja tulee suoraan sydämestä.” Yhtyeen jäsenten henkilökemiat ovat toimineet ensimmäisistä harjoituksista asti poikkeuksellisen, jopa maagisen hienosti ja siksi musiikkikin on noussut ja nousee joka kerta uusiin korkeuksiin.

Why Not:in keikat ovat elämyksiä, koko setin kestäviä yhtäjaksoisia ja intensiivisiä musiikillisia matkoja, joissa kappaleet nivoutuvat kiinni toisiinsa improvisoitujen välisoittojen avulla. Keikat ovat joka kerta erilaisia ja vangitsevat kuulijansa kuuntelemaan ja unohtamaan kiireet ja maalliset murheet. Musiikki on parhaimmillaan universaalia ja siitä tässäkin on kyse. Ihmiskunnan tulisi puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä yhdessä tästä planeetasta parempi paikka. Why Not do it now? Mikko Pettinen Why Not:in debyyttilevy Two Suites For The Change (tupla cd ja tupla LP) julkaistaan tammikuussa 2020 (Eclipse Music).

Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet, sävellykset

Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit

Vesa Ojaniemi: basso, ohjelmointi, efektit

Tuomas Timonen: rummut, Sensory Percussion

Liput keikalle ennakkoon 20 / 15 e osoitteesta nettilippu.fi, ovelta tuntia ennen 22 / 17 e

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page