top of page

la 14. tammik.

|

Olavin Jazz ry

Olavin Jazz – Quartet Ajaton –” Early Music in the Latest Way”

Quartet Ajaton: Mia Simanainen (laulu), Henrik Sandås (bandoneón), Kari Ikonen (Moog syntetisaattori), Aino Juutilainen (sello).

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz – Quartet Ajaton –” Early Music in the Latest Way”
Olavin Jazz – Quartet Ajaton –” Early Music in the Latest Way”

Paikka & aika

14. tammik. 2023 klo 19.00

Olavin Jazz ry

Tietoa tapahtumasta

Omalaatuisen Quartet Ajaton -yhtyeen eri puolille Suomea ja viroon ulottuva kiertue on yhteistuotanto Suomen Jazzliiton kanssa ja se toteutetaan ’Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli’ -hankkeen puitteissa pilottikiertueena. Lisätietoja: www.kestavamusiikki.net.

Yhtyeen instrumentaatio on alusta asti herättänyt ihastusta ja ihmetystä, ja se onkin maailmassa ainut laatuaan. Muusikoiden taustat ulottuvat poikkeuksellisen laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Kvartetti on löytöretkeillyt yhdessä jo kahdeksan vuoden ajan ja inspiroinut musiikillaan kuulijoita Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

Quartet Ajaton matkailee nimensä mukaisesti myös ajassa ja tuottaa kekseliäitä versioita eri aikakausien musiikista. Yhtyeen Toinen albumi Early Music in the Latest Way (Alba Records 2020) sisältää renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä! Nokkelasti laaditut sovitukset tulkitaan rohkean ylellisesti: kuulija upotetaan kirpakoihin jazzharmonioihin ja kypsänkukkeisiin improvisaatioihin. Runsaat soinnilliset sävyt sekä ovelasti kuplivat rytmit viimeistelevät syväsukelluksen - tai avaruusmatkan.

”Tämän yhtyeen musiikista voi nauttia niin tavan tolliainen kuin valistunut musiikintuntijakin - kiertueohjelmassa on jälleen luvassa makoisia yllätyksiä”, paljastaa Simanainen pilke silmäkulmassa.

Liput: 20/18 € https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2023-1-2-2-2  ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia. Kesto noin 2 tuntia (sis. väliaika).

Video: https://youtu.be/VS_7V7aQwlM

Tapahtuman järjestää Olavin Jazz ry, Suruton Festivaali / Nova Records Oy. Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Kuva: Heidi Strengell

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page