top of page

ti 29. maalisk.

|

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Olavin Jazz -Raoul Björkenheim eCsTaSy

Raoul Björkenheimin 40-vuotistaitelijuhla Kulttuurikellarilla! Raoul Björkenheim (sähkökitara), Pauli Lyytinen (saksofoni), Jori Huhtala (kontrabasso), Markku Ounaskari (rummut)

Takaisin etusivulle
Palaa
Olavin Jazz -Raoul Björkenheim eCsTaSy
Olavin Jazz -Raoul Björkenheim eCsTaSy

Paikka & aika

29. maalisk. 2022 klo 19.00

Olavin Jazz ry & Nova Records Oy

Tietoa tapahtumasta

Raoul Björkenheim juhlii 40-vuotista taiteilijauraansa keväällä 2022 ja lähtee kiertueelle yhtyeensä eCsTaSyn kanssa. 

Kitaristivelhon vaiherikas musiikillinen taival alkoi Suomessa 1980-luvun alussa ja kulki pitkään New Yorkin kautta. Björkenheimin uralle mahtuu vaikuttava kavalkadi kansainvälisiä ja kotimaisia soittokumppaneita, kuten Bill Laswell, Toshinori Kondo, William Parker, Mats Gustafsson, Hamid Drake, Ingebrigt Flaten, Paal Nilssen-Love, Gerald Cleaver, Lukas Ligeti, Morgan Ågren , Edward Vesala jaJuhani Aaltonen. Vuonna 2011 suomalaismuusikoiden kanssa perustettu eCsTaSy taas on yksi Björkenheimin kiehtovimmista kokoonpanoista.

Liput 20/18 € ennakkoon www.nettilippu.fija ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

https://www.nettilippu.fi/fi/event/olavinjazz2022_1-2-2-2-2-2-2-2-2-2

"Raoul Björkenheim eCsTaSy on yksi kiehtovimmista kokoonpanoista sillä vaikeasti määriteltävällä alueella, jolla jazz hakeutuu ulos karsinastaan ja hipoo sähköisen rockin raja-aitoja. Björkenheimin musiikissa dissonanssi ja sopivasti annostellut häiriötekijät elävöittävät kitara-tenori-saksofonimelodialinjoja ja vaihtuvia rytmistrategioita. Musiikissa on herkullisia elementtejä funkista ja jonkinlaisesta suomalaisesta maailmanmusiikin suosta. Vapaa ornettemainen soitanta yhdistettynä bändin nokkamiehen raakaan ja etsivään kitarointiin luovat yhdessä ainutlaatuisen äänimaailman." - Downbeat

Amerikkalaisen Cuneiform -levy-yhtiön julkaisema eCsTaSyn kolmannella levyllä, Doors of Perception, soittaa kokenut yhtye, joka luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja viedä musiikkinsa yllättävillekin alueille. Björkenheimin sävellykset toimivat ponnistuslautana improvisaatioille, joissa sekä kuuntelijat että soittajat pysyvät varpaillaan.

Björkenheim kertoo: "Lopetin sointukulkujen kirjoittamisen vuosikymmeniä sitten, ja keskityin kromodaalisten melodioiden luomiseen tukeutuen vahvaan bassolinjaan ja selkeään rytmiseen ajatukseen. eCsTaSyn muusikot sallivat minulle luovan vapauden, koska he ovat niin monipuolisia ja taitavia soittajia, ja osaavat tässä vaiheessa jo lukea ajatukseni. Pauli on henkeäsalpaava improvisaattori, jolla on uskomaton tekniikka ja soinnillinen väriskaala. Hänelle voin kirjoittaa vaikempiakin stemmoja, ja seuraavissa treeneissä ne ovat jo muistissa ja täysin hallussa. Sama pätee Joriin, jonka kekseliäät bassolinjat inspiroivat samalla kun ne luovat soitolle tukevan pohjan. Markku puolestaan on yksi Suomen dynaamisimpia rumpaleita, joka tukee herkkävireisesti ja paikotellen räjähtävästi bändin menoa. "

eCsTaSy on kiertänyt Suomea ja Eurooppaa kymmenen vuoden ajan. Bändin kaksi ensimmäistä levyä olivat ilmestyttyään Emma-ehdokkaina vuoden parhaan jazz-levyn kategoriassa.

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet

Kuva: Maarit Kytöharju

Tapahtuman Kulttuurikellarilla järjestää: Olavin Jazz ry. Yhteistyössä Nova Records Oy & Savonlinnan Kulttuurikellari ry

https://raoulbjorkenheim.com/ecstasy http://www.cuneiformrecords.com/bandshtml/bjorken.html

Raoul Björkenheim eCsTaSy kiertueella 24.3.-10.4.2022 

To 24.3. klo 19 Espoo, Sellosali! / myös Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim 

Ma 28.3. klo 19 Tampere, G Livelab 

Ti 29.3. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz 

Ke 30.3. klo 19 Joensuu, Kerubi / Jazzkerho 76 ry 

To 31.3. klo 19 Kuopio, Trattoria Sorrento, Vanha Mylly / Kuopio Jazz & Blues 

Pe 8.4. klo 19 Turku, Bar Ö / Flame Jazz 

La 9.4. klo 19 Seinäjoki, Hugo-Sali, Kalevan Navetta/ Jazzoikoon! 

Su 10.4. klo 18 Kuusankoski, Patoklubi

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page