top of page

pe 18. elok.

|

Sinff

Otherworld Ensemble: Itkuja

Otherworld Ensemble on suomalaisen jazzlegenda Heikki ”Mike” Koskisen ja suomalais-amerikkalaisen saksofonisti ja säveltäjä Rent Romuksen yhteisprojekti. Liput 20€ puoli tuntia ennen ovelta, soitto klo 18.30-20.00

Takaisin etusivulle
Paluu
Otherworld Ensemble: Itkuja
Otherworld Ensemble: Itkuja

Tapahtuman järjestää

18. elok. 2023 klo 18.30 – 20.00

Sinff, Olavin Jazz ry.

Lisätietoa

Otherworld Ensemble on suomalaisen jazzlegenda Heikki ”Mike” Koskisen ja suomalais-amerikkalaisen saksofonisti ja säveltäjä Rent Romuksen yhteisprojekti. Vuoden 2023 Suomen kiertueella Otherworld Ensemble esittää musiikkia uudesta, ”Itkuja”/invocations on lament, sävellyssarjasta, jonka levynjulkaisukonsertit esitettiin menestyksellisesti toukokuun lopulla San Franciscon lahtialueen konserteissa. Tämä ainutlaatuinen monta kulttuuria yhdistävä projekti, joka kumpuaa suomalais-ugrilaisten mytopoeettisten runojen perinteestä, on yhteistyönä sävelletty sarja sävellyksiä, jossa yhdistyvät uudella tavalla suomalaisen itkuvirren parantavat ja elämänmyönteiset aspektit, sekä amerikkalaisen elämää sykkivän improvisoidun jazzin elementit.

Otherworld Ensemblen musiikki rakentuu sävelletyistä ja sovitetuista teemoista sekä improvisoiduista välisoitoista, joiden inspiraatiolähteinä ovat Kalevala-aiheiset teemat, pohjoisten alueiden kansanlaulut, animistiset elementit sekä moderni jazz. Instrumentaalisovitusten lomassa ovat vokaaliosuuksien lauletut tai lausutut runot, ja niitä täydentävät perinteiset instrumentit, kuten kantele, kellot, käsintehdyt puhallinsoittimet ja huilut.

Otherworld Ensemble 2023 yhtyeessä ovat mukana vokaalitaiteilija ja emeritusprofessori Heikki Laitinen, Rent Romus, saksofonit ja huilut, Heikki “Mike” Koskinen, e-trumpetti, huilut ja kantele, sekä multi- instrumentalisti Otto Eskelinen, basisti Eero Tikkanen ja lyömäsoittaja Arwi Lind.

Liput 20€ puoli tuntia ennen ovelta!

Konsertin järjestää Savonlinna International Film Festival, yhteistyössä Olavin Jazz ry

Jaa tapahtuma

bottom of page